Thema-avond over longkanker bij het Marikenhuis

Van onze redactie
5 april 2024

Maandagavond 22 april van 19.30 - 21.30 uur is er een thema-avond over longkanker in samenwerking met het Longkankernet, Radboudumc en CWZ. Locatie: Marikenhuis, Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen. Iedereen die geraakt is door longkanker, zowel (ex-)patiënten als hun naasten en andere belangstellenden, is welkom.
Inloop is vanaf 19.00. De entree is gratis. Meld je aan via de website marikenhuis.nl

Inleiders zijn een patiënt met longkanker die over eigen ervaringen en afwegingen in het ziekteproces vertelt,prof. dr. Michel van den Heuvel, afdelingshoofd Longziekten Radboudumc en hoofd Longkankernet Zuid-Oost Nederland, en Jolanda van der Mee, Verpleegkundig Consulent Longoncologie CWZ.

Longkanker is een aandoening van de moderne tijd. Welke rol spelen risicofactoren als roken, asbest, andere kankerverwekkers en COPD? We kijken naar (nieuwe) inzichten en behandelopties bij longkanker. Nieuwe ontwikkelingen in combinaties van verschillende behandelingen en de invloed daarvan op de prognose. Zijn de behandelopties afhankelijk van het type longkanker? Hoe uitgebreid is de ziekte, zijn er uitzaaiingen? Welke invloed heeft de ziekte op mijn conditie, zowel lichamelijk als psychosociaal? Hoe om te gaan met schuld- en schaamtegevoelens? Welke keuzes zijn er te maken en hoe maak je een goede keuze? Wat heb je daar als patiënt voor nodig en wat is de rol van de huisarts in het ziekteproces? En wat kun je zelf doen? Stoppen met roken, al dan niet samen met bewegen en goede voeding zijn natuurlijk belangrijk. Niet alleen preventief, maar ook als je al kanker hebt.  Veel vragen en thema’s komen aan bod en het is vooral een interactieve avond waarin ruimschoots gelegenheid is tot het stellen van vragen, discussie en reactie van jou als betrokkene.

marikenhuis.nl


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen