Kelfkensbos Festival presenteert nieuwe Nijmeegse Vierdaagsemarkt

Van onze redactie
4 april 2024

Tijdens de Vierdaagsefeesten organiseert Kelfkensbos in samenwerking met Kilo Kilo de eerste editie van de Nijmeegse Vierdaagsemarkt. Zeven middagen lang stomen bezoekers zich hier klaar voor weer een avond vol feest.

Van 13 tot en met 19 juli 2024 viert Nijmegen de Vierdaagsefeesten. Kelfkensbos Festival is voor de derde keer van de partij met zeven avonden feest. Na twee geslaagde edities en de toevoeging van een drietal middagprogramma’s in 2023 heeft de organisatie de smaak te pakken. Daarom wordt er dit jaar doorgepakt met een nog steviger programma in de avond.

Bovendien presenteert de organisatie iedere middag van 12:00 tot 18:00 een nieuwe zevendaagse festivalmarkt, de Nijmeegse Vierdaagsemarkt.
‘Vorig jaar vierden we voor het tweede jaar zeven avonden feest en hebben we geëxperimenteerd met drie middagprogramma's,' begint organisator Brent Roozendaal. ‘Dat past goed bij het karakter van de Vierdaagsefeesten; de middaguren lenen zich namelijk ook perfect om iets leuks te doen. Lekker rondstruinen en van alles zien en ontdekken, golvend tussen een kater en verse knaldrang. Op dat gevoel spelen we in met onze nieuwe Vierdaagsemarkt waarbij we onze bezoekers rustig in de feeststemming brengen.’ De organisatie bouwt in de middaguren het hele terrein om. Onder de overkapping van het hoofdpodium komt een terras en allemaal marktkramen, terwijl Kilo Kilo een gigantische pop-up vintage sale houdt in de botsautobaan - het tweede podium op het terrein.

De marktkramen moeten echter nog wel gevuld worden. ‘Wij zoeken inderdaad nog mensen of organisaties die een kraam of plek willen huren. Deze moeten passen binnen ons feestelijke festival thema,’ legt Brent uit. ‘Dus een mobiel koffietentje, een mini-barbershop, een coole nagelstudio of een verkoop van hippe festival accessoires. Een kraam met gezonde sapjes of een plek waar mensen hun voeten kunnen laten masseren is ook welkom. Er valt genoeg binnen het thema te bedenken en we zijn super benieuwd wat er op de markt te vinden is!’

Op de Nijmeegse Vierdaagsemarkt valt er bovendien nog meer te zien en te beleven. Zo wordt er dagelijks een hoogwaardig straattheater geprogrammeerd, is er een uitgebreide selectie aan foodtrucks en staat er verspreid over het hele terrein een zeldzaam groot aantal vintage arcadegames waarop kan worden gespeeld.

De markt is iedere dag open van 12.00 tot 18.00. Meer informatie is te vinden op www.nijmeegsevierdaagsemarkt.nl, waar ook het aanmeldformulier te vinden is voor degene die ideeën hebben voor een passende kraam.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen