​Nederlands Studenten Kamerorkest 60 jaar en viert dat in Nijmegen

Van onze redactie
4 april 2024

Het Nederlands Studenten Kamerorkest 2024 viert haar 60-jarig bestaan met een covert in Nijmegen.

Nesko 2024 zal op 16 april om 20:15 in de Antonius van Paduakerk aan de Groesbeekseweg in Nijmegen-Oost. Kaarten zijn verkrijgbaar via nesko.nl.

Het Nederlands Studenten Kamerorkest (kortweg Nesko) bestaat 60 jaar! Om dat te vieren zullen tussen 8 en 21 april vijftig studenten hun studie tijdelijk op pauze zetten om twee weken lang muziek te maken. Het Nesko biedt studenten al sinds 1964 de gelegenheid om naast hun studie op hoog niveau kamermuziek te maken. Elk jaar wordt het orkest opnieuw samengesteld door middel van audities en wordt er een uitdagend en vernieuwend programma samengesteld.

Het thema van Nesko 2024 is ‘Verbindt’. De kracht om mensen ongeacht hun cultuur of achtergrond te verbinden via muziek staat dit project centraal. Dit is terug te zien in de programmering. Het concert wordt geopend met een compositieopdracht van de hand van Xavier van de Poll (1995). Xavier studeert momenteel in China aan Shanghai Conservatory of Music, de indrukken die hij opgedaan heeft van de Chinese cultuur verwerkte hij in zijn werk Dood van een Concubine (秋波之阒寂). Na de compositieopdracht neemt de jonge contrabas virtuoos Sasha Witteveen het podium om ons mee te nemen naar Italië in Nino Rota’s Divertimento Concertante voor contrabas en orkest. Antonin Dvorak staat bekend om het verweven van volkse invloeden in zijn muziek, en juist daarom heeft het Nesko zijn 8e symfonie gekozen als hoofdwerk voor de tournee Nesko Verbindt!

Het Nesko zal dit jaar onder de enthousiaste leiding staan van dirigent Pim Cuijpers. Deze jonge en energieke dirigent zal in de intensieve repetitieweek in april het orkest vertrouwd maken met bovengenoemde muziek.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen