Duo vrijgesproken van straatroof

Van onze redactie
3 april 2024

De rechtbank spreekt 2 mannen uit Nijmegen (41 en 42 jaar) vrij van het plegen van een straatroof in december 2023 op de parkeerplaats aan de Willemsweg in Nijmegen. Volgens de rechtbank kan ze op basis van het dossier niet met zekerheid vaststellen wat er precies is gebeurd. 

Op 6 december 2023 vond er op de parkeerplaats aan de Willemsweg een incident plaats. Volgens de man die aangifte deed (de aangever) bij de politie stond hij op de parkeerplaats te wachten. Vervolgens zou hij van achteren zijn aangevallen door het duo. Op zijn aanwijzen hield de politie de 2 mannen niet veel later aan. 

Geen wettig en overtuigend bewijs

Volgens de rechtbank volgt uit het dossier dat het duo en de aangever elkaar op enig moment die dag troffen op de parkeerplaats. De verklaring van de aangever dat er geweld zou zijn gebruikt wordt niet ondersteund door andere bewijsmiddelen in het dossier. Zo zit er geen foto van het letsel in het dossier. Ook de verbaliserende agenten namen niets in het proces-verbaal op van mogelijk letsel. 

Op basis van de bevindingen en de verklaringen in het dossier kan de rechtbank niet met zekerheid vaststellen wat er precies is gebeurd op de parkeerplaats aan de Willemsweg. De rechtbank spreekt het duo vrij van diefstal met geweld wegens het ontbreken van wettig en overtuigend bewijs. 


Dit bericht delen:

Advertenties