Activiteiten in het Marikenhuis - Centrum voor mensen met en na kanker

Van onze redactie
2 april 2024

Het Marikenhuis is een inloopcentrum voor mensen met en na kanker. Op de locatie Slotenmaker de BruÏneweg 163 in Nijmegen ben je altijd welkom tijdens de open inloop van maandag tot en met donderdag van 13.00 – 16.00 uur. Een afspraak maken buiten deze tijden kan ook.

Ook bieden we verschillende lotgenotengroepen, diverse spreekuren op afspraak en tal van activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Kijk op de website voor alle activiteiten en aanmelding (marikenhuis.nl/agenda), Kosten: € 2,50/activiteit m.u.v. koken € 3,50.

We lichten er een paar uit:

Open creatief atelier
Heb je behoefte aan ontspanning, ben je graag creatief bezig of wil je dat eens proberen, meld je dan aan voor het Open Creatief Atelier op woensdag 17 april om 13.30 uur. Je hoeft geen materialen mee te brengen want je kunt gebruik maken van de materialen die er zijn. Daarmee verken en ontdek je welke eenvoudige werkvormen van creativiteit het beste bij je passen. We begeleiden je in je creatieve uitingen en bieden een fijne en rustige werkomgeving waarin niets moet en veel kan.

Spreekuur borstprothese/lingerie en stoma care
Woensdag 17 april om 13.30 uur is er weer een maandelijks spreekuur voor vrouwen die na een borstoperatie advies wensen over borstprotheses, protheselingerie & badmode. Ook kunnen mannen, vrouwen en jongeren er terecht voor advies over stomaslips en op maat gemaakte stomabanden. Shirley de la Croix, vrijwilliger bij het Marikenhuis en eigenaar van Shirlouette Bodywear & MammaCare in Beuningen, verzorgt dit spreekuur. Meld je wel aan via de website.

Workshop handmassage
Maandag 22 april om 14.00 uur
kun je deelnemen aan de workshop handmassage. Je ontdekt hoe handmassage je rust en ruimte geeft en zorgt voor een prettig gevoel. Je masseert en ontvangt massage samen met andere deelnemers in een kleine groep. Anneke van Ginkel, vrijwilliger bij het Marikenhuis, heeft veel ervaring met handmassage en legt uit wat de mogelijkheden zijn. Na afloop krijg je uitleg mee over hoe je er thuis mee aan de slag kunt gaan. Neem gerust een vriend(in) of familielid mee en meld wel elke deelnemer apart aan.

marikenhuis.nl


Dit bericht delen:

Advertenties