Vrijmarkt Honig druk bezocht

Van onze redactie
10 november 2013
Het eerste weekend was alvast een groot succes. Wethouder Hannie Kunst kwam zaterdag ook even een kijkje nemen en was erg enthousiast. Bezoekersaantallen zijn nog niet bekend maar je kon 'over de koppen lopen'.

Er worden nu 232 kramen per dag verhuurd plus nog een aantal zogenaamde 'grondplaatsen'. Veel kraamhouders overwegen een vaste kraam te nemen maar wilden eerst eens afwachten hoe het een en ander eruit zou zien en zou gaan lopen. De bedoeling van de initiatiefnemers is echter wel een wisselend aanbod te kunnen bieden in de 4 hallen dus het aantal vaste kramen is beperkt. 

Chris is tevreden, hij heeft hobbymatig een kraam en heeft goede zaken gedaan, zeker op de eerste dag. Eric van de JES shop heeft meteen een vaste kraam genomen. "We hebben nu meteen een goede plek, ruim in een hoek en we zijn ook tevreden over de opkomst."

Verkeers technisch was ook alles goed geregeld. Er waren genoeg locaties en 10 mensen van Stichting Dagloon waren ingehuurd om de bezoekers parkeer-aanwijzingen te geven. "De buurt hoeft ook echt niet bang te zijn voor parkeerproblemen, dit hebben we heel goed geregeld. Zo zijn we op 23 november gesloten omdat dan de opening van de nieuwe stadsbrug is. Dat zou teveel worden voor de buurt dus in overleg hebben we besloten om niet te openen die dag. Zondag de 24e november zijn we dan wel weer gewoon open".

Er is een pendelbus ingezet die de bezoekers vanaf de verst gelegen parkeerplaatsen, zoals die bij de Vasim en de Gelderlander, naar de hal brengt. Helaas kreeg de bus vandaag rond 13 uur panne en moesten de mensen gaan lopen.

De organisatoren André en Monique, broer en zus, runnen sinds een jaar de ANIMO-markten. Het bedrijf, dat al 10 jaar bestaat, hebben ze overgenomen van hun vader.

Ze zijn blij en opgelucht dat alles zo voorspoedig verloopt. Tijd om de bezoekersaantallen te tellen hebben ze nog niet gehad, te druk gehad met de puntjes op de i te zetten.


Dit bericht delen:

Advertenties