Nijmeegs Kamerkoor Ton sur Ton zingt ‘Gedeelde Smart…’

Van onze redactie
1 april 2024

Dit concert staat in het teken van afscheid en troost. Componisten uit de Lage Landen zijn sterk vertegenwoordigd. Ton de Leeuw en Jurriaan Andriessen komen voorbij, evenals Johannes Verhulst, Josquin des Prez (Joske van der Weijden) en de Vlaamse componist Hans Aerts. Daarnaast zingt het koor ook liederen van o.a. Johannes Brahms, Ralph Vaughan Williams en Gustav Holst.

Het programma start melodramatisch met liederen over verloren liefde, levenslust en jeugd. Gevoelens van wanhoop, verdriet, woede en weemoed wisselen elkaar af. In ‘Come away, death’ van Vaughan Williams klinkt de gekwelde geliefde met een verlangen naar de dood. Ook in 4 korte gedichten van Heinrich Heine, getoonzet door Andriessen, komt de gepijnigde geliefde aan het woord. In ‘De hut op de heide’ van Verhulst loopt het slecht af met de moeder en het kind... Dan weerklinkt de roep om hulp van hogerhand in ‘Notre Père’ van Duruflé en ‘Missa Brevis’ van De Leeuw. Vervolgens klinken troostende, lieflijke ‘Avondliederen’ van Aerts en Brahms. Afgesloten wordt met de liefde die alle tegenslagen overwint (Holst).

Muzikale leiding: Hilde Gams.
Tijdstip: Zondag 14 april, 16.00 uur. Locatie: Hervormde Kerk, Kerkstraat 18, 6561 CC Groesbeek. Entree: €15,- aan de deur. Voorverkoop: €14,- via www.kamerkoortonsurton.nl


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024