Nieuwe dichtbundel 'Open en dichter' van Fiona Calot uit Lent

Van onze redactie
5 april 2024

Op vrijdag 5 april verschijnt het nieuwe boek Open en dichter van Fiona Calot. Het is een eerlijke en ontwapende gedichtenbundel, waarin thema's als depressie, eenzaamheid en verslaving verweven zijn in een prettig metrum van taal. Fiona hoopt op erkenning én herkenning. Deze gedichtenbundel vol hoop en kracht wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

n haar tweede bundel weet Fiona Calot de lezer te verrassen met haar stijl. Door de opbouw en structuur van haar gedichten, met gebruik van weinig interpunctie en vooral ondersteund door hoofdletters, wordt heel mooi en subtiel het metrum voor het lezen aangegeven. Het is een bundel geworden met diverse thema's, authentiek, met een vleugje humor en onderliggende tragiek.

Over de auteur
Fiona Calot is 54 jaar en docent Duits. Zij schrijft al vanaf haar veertiende jaar gedichten en korte verhalen. Van haar 20e tot en met 23e jaar is zij verslaafd geweest aan heroïne en basecoke en heeft bijna twee jaar op straat geleefd. Op haar 21e zijn bij een uithuiszetting al haar gedichten, verhalen en dagboeken vernietigd. Toen zij clean was, heeft zij de gedichten die zij zich nog kon herinneren opnieuw opgeschreven. Aangevuld met gedichten die zij in de loop van de jaren is blijven schrijven, heeft dit geresulteerd in haar debuutbundel IK BEGIN.DOC eveneens door Boekscout uitgegeven.

Titel: Open en dichter
Auteur: Fiona Calot
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 46
Verschijningsdatum: 05-04-2024
ISBN: 9789464896756
Prijs: €15,99, incl. verwerk- en verzendkosten naar Nederland en België

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen