Deel patiënten RadboudUmc geëvacueerd door brand

Van onze redactie
31 maart 2024

Vanavond brak even na 19.30 uur brand uit in een serverruimte in het hoofdgebouw van het RadboudUmc. De hulpdiensten bestreden de brand en evacueerden een deel van de patiënten.

De brandweer werd automatisch gealarmeerd na mogelijke rookvorming. Na aankomst van een brandweerwagen, werd duidelijk dat er daadwerkelijk een brand woedde. Niet veel later schaalde de brandweer op naar 'zeer grote brand'. Dat om in geval van uitbreiding al meerdere brandweerwagens op locatie te hebben. De brand was snel onder controle.

Vanwege de hevige rookvorming in het gebouw, werd besloten een deel van de patiënten te evacueren. De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid laat weten dat zo'n 30 patiënten naar een andere afdeling gebracht zijn. Na anderhalf uur brachten brandweerlieden twee rolcontainers met verbrande accu's naar buiten. Waar de accu's van zijn, is nog niet bekend. Omstreeks 22.00 uur was het gebouw voldoende gelucht en konden alle patiënten terug naar hun afdelingen. Het is nog niet bekend wat de brand veroorzaakt heeft.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen