NEC wint als enige ploeg van PSV: 3-1

Van onze redactie | Fotograaf: Broer van den Boom
30 maart 2024

We spelen op zaterdag 30 maart in de Goffert tegen de aanstaande landskampioen uit Eindhoven, maar moeten natuurlijk ook fit blijven voor de bekerfinale. Met nog 8 wedstrijden te gaan in de eredivisie doen we het vandaag met in de achterhoede Cillessen, Van Rooij, Sandler, Nuijtink Verdonk. Op het middenveld met Hoedemakers, Sano en Schöne en voorin spelen Gonzalez, Sow en Baas. Bas Nijhuis fluit om 16.30u voor de aanvang van de wedstrijd.

Minuut 3. PSV schiet naast. Pff gelukkig maar want dat was een kans! 8. We krijgen een corner, maar daaruit komt niks. 10. En dat is geel voor Ramalho van PSV. We zijn het eerste kwartier niet minder dan dan de nr 1 van Nederland hoor, en hebben meer balbezit! 15. Jammer dat Sano met 3 tegen 2 niet de juiste keuze maakt. Dat had een mega-kans op kunnen leveren! 20. Wat een k..goal maar het is door Bakayoko, 0-1 voor PSV. Had Nijhuis niet moeten fluiten op een overtreding op Sano daarvoor? 24. PSV heeft al een tijd het heft in handen genomen. Ze dicteren de wedstrijd. 29. PSV kopt naast. 30. Wederom maakt Sano een verkeerde keuze door Gonzalez niet aan te spelen in een counter. 32. PSV mist een grote kans alleen voor Cillessen. 33. PSV schiet naast en in de 34e minuut opnieuw. Ja, ze doen nu eigenlijk wat ze willen. Je ziet duidelijk het verschil qua tempo en niveau. Dat wordt counteren vandaag. 36. PSV-corner waaruit ze bijna scoren. 37. Nu koppen ze net naast. Dat was close! Tis nog steeds maar 0-1 ondanks zoveel kansen, moeten we maar denken. 40. Wat een kans voor Hoedemakers, maar die schiet naast! Toch gaat Nijhuis naar de VAR! Veerman maakte daar toch een overtreding op Sow?! Ja, we krijgen een penalty! 43. Lasse Schöne loopt naar de stip en scoort 1-1! 45. Er komen 5 minuten bij. 50. PSV schiet nog over en dan is het rust. We lijken alleen maar kans te hebben als we in de 2e helft geconcentreerd counteren!

47. PSV schiet naast. 48. Sano scoort omdat de keeper de bal los laat op een schot van Hoedemakers. 2-1! Out of the blue, maar lekkerr! Wat een opsteker en wie had dat gedacht! 53. Cillessen pakt gemakkelijk een schot. Van Rooij is geblesseerd en Pereira komt voor hem. Als dat maar niks ernstigs is. 57. Wat een PSV-kans! Maar Cillessen pakt weer! 59. Bos wisselt 2 spelers en Lasse wordt behandeld aan zijn knie, maar gaat door. 61. Schöne moet er toch uit en Olden Larsen komt erin. Ai, hopelijk is dat ook niks ernstigs. 63. Wat is dat? 3-1 want Sow scoort na goed doorzetten aan de rechterkant van Pereira! Wat een weelde! We zijn thuis ook niet te verslaan hè! Eens kijken of die Eindhovenaren nu echt wakker worden. Nog een half uur. 68. Uit een PSV-corner wordt over gekopt. 74. We komen er niet meer uit, maar PSV is niet echt gevaarlijk en creëert niet veel. 75. Een PSV-corner wordt op de lat gekopt! 79. Is het standbeen van Dest door Pereira toch weggetikt? Ja hoor, een penalty tegen! Maar Jasper Cillessen pakt de bal van De Jong fantastisch! 83. Een PSV-corner wordt niks. 87 Olden Larsen schiet na een prima actie van Sow hard over. 89. Cillessen pakt een schot van rand 16. 90. Opnieuw pakt Cillessen een schot. Er komen maar liefst 8 minuten bij! 93. Ross komt voor Gonzalez. 94. Sow mist als hij alleen voor de keeper verschijnt! Wat een mega-kans!

Afgelopen en we winnen als enige ploeg van PSV! Wie had dat ooit kunnen denken! En we zijn nog niet eens compleet! We moeten onszelf dit seizoen hoe dan ook nog gaan belonen met Europees voetbal. De kansen hiervoor nemen alleen maar toe; we staan nu 5e! Op naar Ernhem! 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen