Leesinspiratie tijdens de Boekenproeverij in de bieb

Van onze redactie | Fotograaf: Marcel Krijgsman
29 maart 2024

Weet je vaak niet welk boek je moet kiezen in de bibliotheek of boekhandel? Laat je dan inspireren tijdens de Boekenproeverij. Op dinsdag 16 april bespreekt een boekenpanel de mooiste boeken in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen.

De Boekenproeverij is een halfjaarlijks terugkerend fenomeen in de bieb. Een boekenpanel neemt van 20.00 tot 22.00 uur plaats op het podium in Bibliotheek Mariënburg. Het panel bestaat dit keer uit klantadviseur Menno Krivokutya van de Bibliotheek Gelderland Zuid, dr. Marc Smeets, universitair docent Moderne talen en culturen aan de Radboud Universiteit en boekverkoper Djuna Bánki van boekhandel Dekker v.d. Vegt. Zij zullen enthousiast vertellen over hun favoriete boeken. Boeken die al enige tijd geleden zijn gepubliceerd, maar opnieuw aandacht verdienen. Of juist nieuwe boeken die onterecht aan de aandacht van media en recensenten zijn ontsnapt. Oftewel, de ‘pareltjes’ uit de collectie van bibliotheek en boekhandel. Na afloop is je lijstje met 'boeken die ik nog wil lezen' een stuk langer geworden.

Leestips mee naar huis
Leeskringen kunnen deze avond inspiratie opdoen voor boeken voor hun volgende bijeenkomsten. Maar ook voor mensen die niet bij een leeskring zijn aangesloten, is deze bijeenkomst interessant. De presentatie is in handen van dichter en schrijver Lars Meijer. Na afloop krijgen de bezoekers een boekje mee naar huis met de titels die deze avond zijn besproken, plus aanvullende leestips. Volgens programmamaker Elke Decates gaan bezoekers altijd weer blij naar huis: “Het enthousiasme van het boekenpanel werkt aanstekelijk. Als een boek je aanspreekt, heb je meteen zin om het te gaan lezen. Ook het boekje vol leestips die de bezoekers na afloop meekrijgen, wordt erg gewaardeerd. Hier kun je nog eens in bladeren als je op zoek bent naar een volgend boek.”

Kaartverkoop
Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid: www.obgz.nl/agenda. Voor bibliotheekleden en studenten kost een kaartje 7 euro, overige bezoekers betalen 9 euro. In de pauze zijn er drankjes beschikbaar.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen