Instaplezing over botanische kunst

Van onze redactie
29 maart 2024

Bezoek zondag 7 april de tentoonstelling Gekruid. Pittige verhalen over planten in Museum Kasteel Wijchen en neem deel aan de lezing over botanische kunst door Eline Hoogendijk.

In haar lezing gaat Eline Hoogendijk in op de geschiedenis van de botanische kunst en het belang van het wetenschappelijk verantwoord weergeven van planten. De afbeeldingen werden in eerste instantie gebruikt  door artsen en apothekers voor medicinale doeleinden. Later werden botanische tekeningen en aquarellen gebruikt door botanici en voor het samenstellen van bloemencatalogi. Ook nu nog worden botanische tekeningen gemaakt voor wetenschappelijke doeleinden. Verder gaat Eline in op botanisch werk in de hedendaagse kunst.

Over Eline Hoogendijk
Al van jongs af aan had Eline interesse in de natuur en botanie (plantkunde). Pas na haar studie en werkzame leven is Eline zich volledig gaan richten op het tekenen en schilderen van planten en bloemen. Eline heeft aan diverse mooie projecten kunnen werken waaronder een aquarel van de orchidee genoemd naar Koningin Maxima, de KPN-postzegels van de orchideeën van het Gerendal in 2014 en diverse tentoonstellingen in het land. Tegenwoordig geeft Eline lessen in botanisch tekenen en aquarelleren en maakt zij werk in opdracht. Vanaf 2024 is zij bestuurslid van de Botanisch Kunstenaars Nederland.

Praktische informatie
De lezing wordt gehouden op zondag 7 april 2024 om 15:00 uur. De lezing duurt ca. 60 minuten. Deelname aan de lezing is inbegrepen bij je entreekaartje.
Er is plaats voor 60 deelnemers. Vooraf aanmelden is niet nodig, je kan zo instappen, maar vol is vol..

Voor meer informatie: www.museumwijchen.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen