Nomineer voor de Cirkel Award 2024, dé circulaire prijs van omgeving Rijk van Nijmegen

Van onze redactie
27 maart 2024

Voor de jaarlijkse onderscheiding Cirkel Award zoekt de RvN@ Circulaire Raad de ondernemer die het verschil maakt in circulair ondernemen en het terugdringen van grondstofgebruik. Het mag ook een circulair idee, proces of pilot zijn door ondernemers uit één van de zeven gemeenten van de regio Rijk van Nijmegen (Nijmegen, Beuningen, Berg en Dal, Druten, Heumen, Mook en Middelaar of Wijchen).

De Startup Cirkel, speciaal voor beginnende ondernemingen, is een erkenning van de positieve impact van startende duurzame en circulaire ondernemers. Beide prijzen zijn een erkenning van ondernemerschap met positieve impact in de regio een stimulans voor innovatie. 

De Cirkel en Startup Cirkel 
De Cirkel is de jaarlijkse erkenning voor ondernemers die vooroplopen in circulair ondernemen en het verminderen van grondstofgebruik. Dit jaar worden op het LifePort Festival twee circulaire awards uitgereikt: één voor gevestigde ondernemingen en één voor startende ondernemers, de Startup Cirkel.

De Cirkel en Startup Cirkel geven een onderneming bekendheid en inspireren hopelijk bedrijven die nog in de beginfase van hun circulaire reis staan. “MKB’ers die circulair ondernemen hebben een podium nodig om te groeien. De Cirkel en de Cirkel Startup biedt dat podium.” aldus de juryvoorzitters.

Prijzen 
In 2022 won Green Road Equipment uit Mook na een spannende finale, de Startup Cirkel. Het Weurtse piepschuimbedrijf VBI werd bekroond met De Cirkel. Het verschil wat beide bedrijven maken met hun circulair ondernemerschap, maar ook de positieve impact op het grondstoffenverbruik, werd beloond.

Dit jaar worden de winnaars niet alleen beloond met een trofee, maar ook met een jaar lang gratis lidmaatschap van het MKB-cluster ter waarde van € 2.500,- en een podium op het Lifeport Festival. Daarnaast krijgen zij de unieke kans om deel te nemen aan een Masterclass gegeven door hoogleraar emeritus Duurzaam en Circulair Ondernemen van de Radboud Universiteit, Jan Jonker, die tevens als voorzitter van de jury fungeert.

Procedure 
Nominaties zijn geopend tot en met 8 april 2024. Ondernemers kunnen zichzelf of anderen nomineren via de website van RvN@. De jury bestaat uit vooraanstaande experts op het gebied van duurzaamheid en ondernemerschap. Na de voorselectie volgen bedrijfsbezoeken door experts, waarna de feestelijke finale en uitreiking op 3 juni 2024 in het Radboud Experience Center plaatsvindt.

Nomineren 
Wie verdient volgens u De Cirkel Award 2024? Nomineer nu het meest circulaire bedrijf, idee, proces of pilot via de website van RvN@ op www.rvnhub.nl/decirkel.


Dit bericht delen:

Advertenties