‘Scoor een Boek!’ groot succes: NEC-spelers lezen voor op basisscholen

Tekst en foto via website NEC
27 maart 2024

Op dinsdagochtende 26 maart zijn de spelers van N.E.C. naar vijftien verschillende basisscholen in en rondom Nijmegen gegaan om voor te lezen uit een boek. N.E.C., bibliotheek Gelderland Zuid en ROC Nijmegen willen met het project ‘Scoor een Boek!’ kinderen laten ervaren hoe leuk lezen is.

Tijdens ‘Scoor een Boek!’ lezen 632 leerlingen van vijftien scholen in de regio Nijmegen negen weken lang zo veel mogelijk boeken in de klas én thuis. Tijdens het project wisselen leerlingen hun favoriete boeken uit. De aftrap vond al eerder plaats op 20 februari. Dinsdagochtend ging Dirk Proper langs op Basisschool De Dukendonck en konden kinderen na het voorlezen hun vragen stellen tijdens een kidspersconferentie. Ook op andere basisscholen kwam een N.E.C.’er langs.

De kinderen zijn nu opnieuw uitgedaagd om de komende weken nog meer boeken te lezen. Hoe meer ze lezen, des te hoger hun score is. Op woensdag 17 april, aan het einde van het negen weken durende project, zal het aantal uren dat er gelezen is worden gepresenteerd op de afsluitende sportdag bij Voetbalclub Quick 1888. Meer informatie over het project is te vinden op www.obgz.nl/scooreenboek.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen