Mooi resultaat van hartverwarmende actie met NEC brailleshirts

Van onze redactie
26 maart 2024

De veiling van tien unieke wedstrijdshirts van NEC door Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, heeft maar liefst €2.491 opgebracht. In de afgelopen twee weken konden geïnteresseerden bieden op deze shirts, met de namen van de spelers achterop in braille. De opbrengst van deze actie komt volledig ten goede aan Koninklijke Visio, dat het investeert in sport- en spelmateriaal voor slechtziende en blinde leerlingen.

10 jaar blindentribune NEC
De shirts, die door N.E.C. aan Visio Onderwijs Grave zijn gedoneerd, werden gedragen tijdens de gewonnen wedstrijd van N.E.C. tegen Heracles Almelo in het Goffertstadion op 3 februari. Hiermee vierde de club het 10-jarig jubileum van de Blindentribune, destijds gerealiseerd met hulp van Koninklijke Visio en financiële steun van de Visio Foundation.

Hoogste biedingen
Via Marktplaats kwamen vele biedingen binnen. De hoogste biedingen varieerden van €200 - €375. Het shirt van Philippe Sandler, met rugnummer 3, ontving met €375 het hoogste bod.
Het shirt van rechtsback Bart van Rooij, afkomstig uit Grave, is niet geveild, maar krijgt een mooie plek in het gebouw van Visio Onderwijs Grave als herinnering aan dit geweldige initiatief van N.E.C.
De tien hoogste bieders krijgen persoonlijk bericht van Koninklijke Visio, waarna zij hun shirt krijgen thuisgestuurd.

Winactie
Daarnaast deden ruim 100 geïnteresseerden mee aan de speciale actie, waarmee nog acht brailleshirts te winnen waren. Door een motivatie te geven via de actiepagina www.visio.org/watkanwel konden zij aanspraak maken op een shirt. Vooral de shirts van Sylla Sow, rugnummer 19, en Lars Olden Larsen, rugnummer 14, waren zeer populair.

Koninklijke Visio kreeg de mooiste motivaties binnen. Zoals een van de deelnemers aangaf: “Ik heb twee blinde ouders, ik heb zelf een braille tattoo en ik zou dit shirt heel graag aan mijn blinde vader cadeau geven. Dan kan hij zijn eerste N.E.C. wedstrijd in stijl op de blindentribune bij N.E.C. samen met mij meemaken. Wat zou dat super gaaf zijn!”

Selectie winnaars
De inzendingen werden beoordeeld door een betrokken jury, die uiteindelijk de acht winnende inzendingen selecteerde. De jury bestond uit:

  • Ivo Westerweele, projectleider N.E.C. Maatschappelijk en Visio Onderwijs Grave

  • Martijn Vos, docent Bewegingsonderwijs

  • Mieke Janssen, groepsleerkracht en commentator Blindentribune PSV en N.E.C.

Jurylid Mieke Jansen geeft aan: “Het is heel lastig om te jureren als je zulke mooie reacties ontvangt. Kies je iemand die je een hart onder de riem wilt steken, iemand die een voorbeeld en inspiratie is van #watkanwel met een visuele beperking, de supporter die al 35 jaar een seizoenkaart heeft, of degene met warme betrokkenheid en inzet voor de doelgroep? Ook zoveel reacties van kinderen en volwassenen die hebben gereageerd om te winnen voor iemand anders. Kortom een hartverwarmende actie!”

De acht winnaars krijgen persoonlijk bericht van Koninklijke Visio, waarna zij hun shirt krijgen thuisgestuurd.

Leuk detail: de shirts worden fraai verpakt en opgestuurd door VISIT, een leer-werk-initiatief van Gassel en Koninklijke Visio.

Deelnemers bedankt
Koninklijke Visio bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de veiling en de winactie en natuurlijk N.E.C. voor dit sportieve en betrokken gebaar. Samen sterk voor een inclusieve samenleving!

Over Koninklijke Visio
Bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs, arbeid en wonen. Deze diensten zijn ook voor mensen die naast een visuele een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering. Ga voor meer informatie over Koninklijke Visio naar www.visio.org.

Leerlingen van Visio Onderwijs Grave met de brailleshirts van NEC.


Dit bericht delen:

Advertenties