Activiteiten in het Marikenhuis - Centrum voor leven met en na kanker

Van onze redactie
25 maart 2024

Op de locatie Slotenmaker de BruÏneweg 163 in Nijmegen ben je altijd welkom tijdens de open inloop van maandag tot en met donderdag van 13.00 – 16.00 uur. Een afspraak maken buiten deze tijden kan ook. Ook bieden we verschillende lotgenotengroepen, diverse spreekuren op afspraak en tal van activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Kijk op de website voor alle activiteiten en aanmelding (marikenhuis.nl/agenda).

We lichten er een paar uit:

Herstelyoga
Donderdag 11 april om 13.30 uur kun je kennismaken met herstelyoga. We beginnen met een inleidende meditatie, waardoor je je lichaam makkelijker kunt voelen. Daarna doen we samen een aantal yoga- en ademhalingsoefeningen. We sluiten de les altijd af met een zit- of ligmeditatie. Ruzica Simic, hatha yogadocent en ervaringsdeskundige begeleid de les. Het is bestemd voor iedereen die geraakt is door kanker, jong, oud, patiënten en hun naasten.

Ontmoetingsochtend prostaatkanker Marikenhuis
De Prostaatkankerstichting en het Marikenhuis organiseren vrijdag 12 april van 10:30 tot 12:30 uur een bijeenkomst voor iedereen die geraakt wordt door prostaatkanker. Niet alleen mannen maar ook hun naasten en andere geïnteresseerden zijn welkom, want prostaatkanker heb je niet alleen. Alles is opeens anders, voor de man zelf maar zeker ook voor zijn omgeving.

In 2023 werd de diagnose prostaatkanker 14.561 keer gesteld; daarbij was de kanker in 20% van de gevallen bij diagnose al uitgezaaid. Ruim 3000 mannen overleden aan deze ziekte.
Deze cijfers laten zien dat veel mannen door moeten leven met de diagnose en alles wat prostaatkanker en de diverse behandelingen met zich mee kan brengen.

Praten en het delen van ervaringen helpt, vooral met lotgenoten, maar ook goede informatie is belangrijk. Dat brengt (h)erkenning, steun en rust en helpt bij de verwerking en acceptatie.

Het thema van deze ochtend is: Wat als je (als) man verandert?

Het thema is een opstap om te komen tot een gesprek over wat jou raakt en bezighoudt, of waar je misschien meer over wil weten. De ontmoeting en het contact staan centraal, in informele maar wel veilige sfeer en onder leiding van twee ervaringsdeskundigen.

Naast deze ontmoetingsochtend is er ook de mogelijkheid deel te nemen aan een lotgenotengroep voor mannen met prostaatkanker. Je komt dan 6 tot 8 keer bij elkaar.

marikenhuis.nl


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024