Kroegenfestival Billy in Bottendaal op zaterdag 6 april

Van onze redactie
25 maart 2024
Zaterdag 6 april
BILLY IN BOTTENDAAL 2024
Kroegenfestival / 20:00 - 01:00 uur / Passe-partout: 10,-
 
Al zo'n 35 jaar het kroegenfestival van Bottendaal. Je koopt bij één van de deelnemende kroegen een passe-partout en kunt de hele avond bij alle kroegen naar binnen om te genieten van de livemuziek.
Rauw, ongebreideld en direct. Contrabas, twee gitaren en een zingende stand-up drummer. Dat brengt de Zwitserse Rockabillyband The Royal Flush, (foto) in Café Maxim om precies te zijn.
Veel 50s Rockabilly, een druppeltje Country en een scheutje Blues vormen de hoofdingrediënten van het smakelijke rock & roll diner van Tennessee Drifters. Dit trio speelt bekende en minder bekende covers op hun eigen wijze én eigen werk in Eetcafé Goed Volk.
De band bestaat al meer dan 40 jaar en is nog altijd een wereldwijde hit. De 'Nijmeegse' Rockabilly en Teddy Boy trots, Ronnie Nightingale & The Haydocks, is opnieuw van de partij. Grijp je kans om ze te zien in de Thiemeloods tussen 20 en 23 uur.
Sean K. Preston komt uit Baltimore en geeft een solo show. Zijn Blues, Punk, Honkytonk, Country, Mountain Gospel en  Rock 'n Roll vind je vanaf 20:15 uur in de Plupub.
Tuesday Violence is een Garage Fuzzpunk trio uit Gent en Brussel. Hun energieke, onthutsende muziek met sixties-invloeden kun je vanaf 22:15 uur in de Plupub meemaken.
Voor Café Ergens hadden we Shadowbirds uit Hongarije geboekt, maar hun tour werd afgelast. In plaats daarvan hebben we nu Taildraggers. Opgericht in 2001 zijn ze na een pauze weer terug! Rockabilly & Country Boogie. Onbekendere covers, eigen werk en een scheutje Elvis.
Op de terrassen van verschillende deelnemende kroegen kun je vergast worden op een optreden van één van Nijmeegs trots, Kitchenfloor Boys.

Dit bericht delen:

Advertenties