Tentoonstelling hedendaagse beeldende kunst 'Passages 2024'

Van onze redactie/foto Michiel van Pinxteren
24 maart 2024

Op zaterdag 13 en zondag 14 april exposeren twaalf gerenommeerde beeldende kunstenaars van ATELIER D 5 hun nieuwste kunstwerken in het voormalig meisjespensionaat Johanna de Lestonnac aan de Dobbelmannweg.

In dit historische pand hebben deze kunstenaars hun ateliers.
Zij heten de bezoekers op beide dagen in tien atelierruimtes, het monumentale trappenhuis en de tuin tussen 11 en 17 uur van harte welkom.
Bezoekers kunnen met de kunstenaars in gesprek gaan over hun nieuwste artistieke producten en hun fascinaties met kunst.

Beeldhouwer Michiel van Pinxteren (foto) verwoordt het op de volgende manier: `Het eerlijke handwerk - het ambacht - geeft mij de mogelijkheid om mijn beelden door benadering en aanraking te laten ontstaan. Aandachtig werken, met een gevoeligheid voor het materiaal, maakt het hier en nu voelbaar in mijn werk.`

De exposerende kunstenaars zijn Casper ter Heerdt, Isolde Venrooy, Marena Seeling, Lindy de Jong, Judit Hettema, Michiel van Pinxteren, Gerard van der Kamp, Marc Christiaans, Coen Vernooij, Bob Lejeune, Frank Bezemer en Margriet Smulders.

Adres: Dobbelmannweg 5, 6531 KT Nijmegen
Tijd: 13 en 14 april van 11.00 tot 17.00 uur
Entree: € 5,-
Op vertoon van een geldig legimitatiebewijs hebben vrouwen die Johanna heten gratis entree.


Dit bericht delen:

Advertenties