Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie
Stages spelen een belangrijke rol in mbo-opleidingen en zijn voor veel studenten de eerste stap naar de arbeidsmarkt. Meestal is stagelopen heel erg leuk en leerzaam. Maar soms krijgen studenten te maken met stagediscriminatie. Vaak vinden studenten het lastig om hier over te praten. Om het onderwerp bespreekbaar te maken, opent ROC Nijmegen op de Campusbaan 6, vandaag, op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, een foto-expositie over stagediscriminatie.
De expositie bestaat uit 9 grote portretten van studenten, docenten en werkgevers, ieder met een eigen verhaal over stagediscriminatie. Het doel van de expositie is om bewustwording te vergroten, het onderwerp bespreekbaar te maken en studenten te laten weten wat ze kunnen doen als ze er mee te maken krijgen.
"Stagediscriminatie kan doorwerken op je zelfvertrouwen."
Wat is stagediscriminatie?
Iedere student verdient een gelijke kans bij het zoeken naar een stage en tijdens de stage. Helaas blijkt dat niet altijd het geval. Uit onderzoek blijkt dat studenten worden beoordeeld op basis van kenmerken als afkomst, leeftijd, religie, seksuele voorkeur, geslacht of beperking. Dit is stagediscriminatie.
Blijvende gevolgen
Studenten die tijdens hun stage met discriminatie te maken krijgen, ondervinden daar later mogelijk de gevolgen van. Stagediscriminatie kan doorwerken op je zelfvertrouwen. Dat wil ROC Nijmegen voorkomen. We gunnen elke student een fijne stageperiode, dat lukt als de student de kans krijgt zichzelf te zijn. Want juist dan kunnen studenten hun eigen talenten optimaal benutten.