NEC nipt onderuit bij FC Utrecht

Van onze redactie | Fotograaf: Broer van den Boom
18 maart 2024

NEC is zondagmiddag 17 maart met 1-0 onderuit gegaan bij FC Utrecht. In de Domstad was FC Utrecht na 90 minuten voetbal op een moeilijk veld de gelukkigste dankzij een doelpunt van Sam Lammers.

De eerste helft was weinig verheffend. Het feit dat N.E.C. haar eerste balcontact in het vijandelijke zestienmetergebied pas na een half uur kon noteren sprak boekdelen. Utrecht had uiteindelijk in het hele eerste bedrijf zelfs maar één balcontact in het strafschopgebied.

Maar als er een ploeg recht had op een treffer, dan was het N.E.C. Doelman Vasilis Barkas, die in Utrecht de voorkeur krijgt boven oud-N.E.C.-doelman Mattijs Branderhorst, moest tien minuten voor rust gestrekt op een vrije trap van Calvin Verdonk. Vijf minuten later haalde hij opgelucht adem toen een poging van Koki Ogawa rakelings voorlangs ging.

Na de rust gingen beide ploegen wat meer in de aanval. Utrecht deed dat het beste en nadat Jasper Cillessen zijn ploeg eerst nog tot tweemaal toe knap op de been hield moest de doelman toch buigen. Sam Lammers volleerde een afgemeten voorzet van Souffian El Karouani beheerst in het doel.

Sam Lammers was de man die daarna ook het gevaarlijkste bleef. Voorzetten van Othmane Boussaid en El Karouani werden op miraculeuze wijze naast of tegen Cillessen aan geschoten. Invaller Sylla Sow was namens N.E.C. nog het meest dichtbij een treffer, maar doordat de spits van dichtbij faalde in de afronding bleef het bij 1-0.

De nederlaag heeft geen gevolgen voor de plek op de ranglijst, aangezien naarste achtervolger Go Ahead Eagles eerder dit weekend al onderuit ging. N.E.C. is na twee intensieve maanden nu een week vrij: op zaterdag 30 maart wordt de Eredivisie hervat met de thuiswedstrijd tegen PSV (aftrap 16.30 uur).

Scoreverloop
61. Lammers 1-0

Opstelling N.E.C.: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Nuytinck, Verdonk (85. Baas); Schöne (77. Sow), Sano, Hoedemakers, Sano; Rober (85. Olden Larsen), Koki, Hansen (72. Borges Sanches)


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024