Roc-studenten winnen award tijdens afsluiting Week van het geld 2024

Van onze redactie
16 maart 2024

Tijdens de afsluiting van de landelijke Week van het geld stonden studenten van ROC Nijmegen tegenover medestudenten van vijf andere onderwijsinstellingen in een spannende wedstrijd.

De uitdaging was om een pitch te geven die antwoord gaf op de vraag “Hoe ben jij je GELD de BAAS?”. ROC Nijmegen wist de jury voorgezeten door Carola Schouten, minister van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, te overtuigen en ging er vandoor met de winst. Esmée Cornelissen ontving namens haar medestudenten Leroy de Vries, Daniël Berends en Simon Evers de award, uitgereikt door niemand minder dan Hare Majesteit Koningin Máxima. Een prestatie om trots op te zijn!

 
Begroting = Koning
De inzending van Esmée Cornelissen werd geselecteerd als een van de beste ideeën voor een jongerencampagne over hoe zij het beste kunnen omgaan met geld. De vertegenwoordigers van ROC Nijmegen volgden een professionele pitchtraining, georganiseerd door de Week van het Geld, om goed voorbereid te zijn op hun presentatie. De kern van hun verhaal? ‘Begroting = Koning’. Als je elke maand een begroting maakt, hou je het overzicht van je inkomsten en uitgaven en is de kans groot dat je kunt sparen. Een duidelijke boodschap waarmee de winst in de wacht werd gesleept.
 
Hoog bezoek
Naast een bus vol ROC Nijmegen-supporters, bleek ook uit de aanwezigheid van Koningin Máxima en minister Schouten dat het een belangrijke dag was. Koningin Máxima reikte tijdens de prijsuitreiking in de Beurs van Berlage de awards uit en de leerlingen met de beste inzendingen werden beoordeeld door de juryvoorzitter, Carola Schouten, minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen.
 
Frank Heijster, docent Communicatie en Evenementen: “Het is geweldig dat Esmée en haar crew deze award namens ROC Nijmegen in ontvangst mocht nemen. We zijn er vol voor gegaan en met succes. Apetrots op onze studenten!” Esmée Cornelissen, student Marketing Communication specialist, voegde eraan toe: “Onze slogan ‘Begroting = Koning’ viel in de smaak bij de jury en ook bij Koningin Máxima. De prijsoverhandiging door de Koningin was echt een hele eer. Wát een gave ervaring!”
 
Week van het geld
Van 11 tot en met 15 maart zetten duizenden scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo zich in om kinderen en jongeren het belang bij te brengen van goed omgaan met geld. Het thema van dit jaar was ‘Hoe ben jij je GELD de BAAS?’. Klassen uit het voortgezet onderwijs en het mbo hebben op basis van themapakketten van Wijzer in geldzaken voor hun leeftijdsgenoten een campagne gemaakt over geldzaken. De klassen met de genomineerde inzendingen pitchten tijdens de bijeenkomst hun campagne. 
 

Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024