Valkhof Festival 2024: eerste namen bekend

Van onze redactie
15 maart 2024

De eerste 24 namen van Valkhof Festival 2024 illustreren waarom het festival ook een nieuwe look verdient: aan het recept verandert er niets, maar de muziek blijft in sneltempo evolueren. Net zoals in de afgelopen twee edities heeft Valkhof Festival de ambitie om een staalkaart te presenteren van alles wat (pop)muziek in 2024 te bieden heeft. De entree is gratis.

Valkhof Festival is inmiddels zoveel meer geworden dan 'bandjes kijken', het is een ongeëvenaard toegankelijke ontdekkingstocht en de nieuwe stijl wil dat zo goed mogelijk uitdrukken. Onze bezoeker wordt uitgenodigd om in een jungle van frisse, nieuwe en/of onbekende muziek te stappen en de grote namen van morgen vandaag al te ervaren.

De showcase-functie van Valkhof Festival blijft dan ook onverminderd belangrijk. Ook in 2024 is de line-up doorspekt van acts op de rand van een doorbraak, eerste Nederlandse shows ooit, lokaal en regionaal talent én muziek die zelden of nooit aan bod komt op traditionele festivals.

Ierse rap, een nieuwe generatie Braziliaanse muzikanten, het nodige gitaargeweld of dansbare indiepop met een knipoog naar Harry Styles: het zit er allemaal tussen. En dan zijn er na deze worp nog goed 125 namen te gaan, die over zeven podia en even veel dagen worden geprogrammeerd in en rond het Valkhofpark in Nijmegen, van 13 tot en met 19 juli en nog steeds volledig gratis.

De line-up ontdekken kan hier, het volledige rijtje eerste namen staat hieronder opgesomd. Onder deze link kun je foto's van een aantal acts, artwork van de eerste aankondiging, de eerste digitale poster en elementen van de nieuwe huisstijl terug vinden.

Vragen over het programma of voor een persbezoek tijdens het festival kun je richten aan marc@valkhoffestival.nl

Eerste namen Valkhof Festival 2024: Kneecap, Joe Unknown, Will Butler + Sister Squares, Chalk, O., Isabella Lovestory, Meltheads, Droom Dit, Sarah Julia, Lord Apex, RolRolRol, Loverman, Kojaque, Sessa, 𝕰𝖇𝖇𝖇, Ana Frango Eletrico, Dick Move, Glyders, Gitkin, Y Bayani & Baby Naa, Press Club, GEO, Bowl, Stäsj


Dit bericht delen:

Advertenties