Geschiedeniscafé over het Bombardement en de collectie Van Mulukom

Van onze redactie
12 maart 2024

Op vrijdag 22 maart is van 16.00 tot 18.00 uur een Geschiedeniscafé in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Onder het genot van koffie, thee of een ander drankje kunnen bezoekers luisteren naar de verhalen over de Nijmeegse geschiedenis.

Matz van der Berg en Robin Hoeks gaan in gesprek met Wim Bilo, bestuurslid van de stichting Wederopbouwstad. De entree bedraagt 5 euro, aanmelden kan via onze website. Voor Huisvrienden is de entree gratis.

HEMA-exposities
Samen met het Huis vult de stichting momenteel de HEMA etalages aan de Augustijnenstraat in de binnenstad met vijf mini-exposities. Deze mini-exposities hebben elk een ander thema. De eerste expositie ging over het Nijmegen van voor de Tweede Wereldoorlog en momenteel staat het Bombardement van 1944 centraal. In september volgt een mini- expositie over Operation Market Garden en Nijmegen frontstad, volgend jaar zijn er twee mini-exposities over respectievelijk de wederopbouw en de moderne stad.

Collectie Van Mulukom
Een tweede bijdrage deze middag wordt verzorgd door Henk en Lily van Mulukom. Dit Nijmeegse echtpaar verzamelde in zestig jaar tijd een collectie van bijna 300 kunstwerken. Hun gevarieerde collectie bestaat uit schilderijen, werken op papier en sculpturen van onder anderen Cobra-kunstenaars en schilders van de Nieuwe Figuratie. De collectie Van Mulukom geeft een impressie van een bepalende periode in de Nederlandse en internationale kunstgeschiedenis. Zij vertellen over hun collectie en over de relatie van oude en nieuwe kunst tot ons erfgoed.

De column wordt dit keer uitgesproken door Maarten Bakker. Hij is naast fractievoorzitter van de VVD in de Nijmeegse gemeenteraad ook boswachter. Pieter Gijsberts zorgt voor een muzikale omlijsting.

Geschiedeniscafé: Bombardement, wederopbouw, archeologie en een bijzondere kunstverzameling - Huis van de Nijmeegse Geschiedenis


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024