Feestelijk afscheid van Nijmeegse stadsdichter Heidi Koren

Van onze redactie | Fotograaf: Marcel Krijgsman
12 maart 2024

Met o.a. voordrachten door Frouke Arns, Christel Jansen en Joep Stapel 

Op zaterdagmiddag 23 maart neemt Heidi Koren in Bibliotheek Mariënburg afscheid als stadsdichter van Nijmegen. Ze trad aan in 2021 en bleef vanwege corona een jaar langer stadsdichter dan de gebruikelijke twee jaar. Tijdens het afscheid zal een aantal speciale gasten haar toespreken.

In haar periode als stadsdichter heeft Koren de website stadsdichternijmegen.nl gelanceerd. Hierop zijn alle gedichten van haar en haar voorgangers te vinden, zoals van Jaap Robben, Amal Karam en Marijke Hanegraaf. Daarnaast heeft zij het initiatief van oud-stadsdichter Amal Karam voor de Poëzieplaats de Gruitberg mede vormgegeven. Hier siert werk van alle stadsdichters de gevels. Bovendien zette Heidi het kunsteducatieproject Een brug dichtbij op samen met vijf kunstenaars uit diverse disciplines. Het project bevat inspirerend lesmateriaal rondom de 227 bruggen die Nijmegen rijk is. Als stadsdichter schreef ze gedichten voor de Eenzame Uitvaarten waarvan er gedurende haar stadsdichterschap tien plaatsvonden.

Presentatie dichtbundel
Tijdens het afscheid spreken een aantal speciale gasten haar toe, waaronder Noël Vergunst, wethouder Cultuur van de gemeente Nijmegen en oud-stadsdichters Victor Vroomkoning en Frouke Arns. Auteurs Christel Jansen en Joep Stapel dragen werk van Koren en zichzelf voor. Wim van Til van Poëziecentrum Nederland gaat met Koren in gesprek. Vervolgens wordt haar stadsdichtersportret, gemaakt door Mireille Ligterink, onthuld. Het portret zal binnenkort de galerij met portretten van oud-stadsdichters in Bibliotheek Mariënburg sieren. Ook presenteert Koren haar nieuwe bundel Straat Boom Lucht, een bundel met een selectie uit de ruim vijftig gedichten die ze als stadsdichter van Nijmegen schreef. De bundel bevat een voorwoord van de dichter en bespiegelingen bij de Eenzame Uitvaarten.

Datum: zaterdag 23 maart 2024
Locatie: Bibliotheek Mariënburg, Mariënburg 29, Nijmegen
Aanvang: 16.15 uur (inloop vanaf 16 uur)
Eind: 17.00 uur, borrel tot 18.00 uur
Toegang: gratis


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024