Veiling en winactie unieke brailleshirts NEC voor het goede doel

Van onze redactie
11 maart 2024

Vanaf vandaag, maandag 11 maart, 12.00 uur, veilt Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, tien unieke wedstrijdshirts van N.E.C. met de namen van de spelers achterop in braille. De veiling loopt tot en met zondag 24 maart. Daarnaast zijn er acht shirts te verkrijgen via een speciale winactie. De opbrengst van de brailleshirts gaat naar innovatief sport- en spelmateriaal voor slechtziende en blinde leerlingen van Visio Onderwijs Grave.

10 jaar blindentribune NEC
De N.E.C.-spelers droegen de brailleshirts tijdens de gewonnen wedstrijd tegen Heracles Almelo in het Goffertstadion op 3 februari. Hiermee vierde de club het 10-jarig jubileum van de Blindentribune, destijds gerealiseerd met hulp van Koninklijke Visio en financiële steun van de Visio Foundation. Na afloop van de wedstrijd ontving Visio Onderwijs Grave de shirts om te veilen voor een goed doel.

Veiling
Geïnteresseerden kunnen deze unieke shirts bemachtigen via de actiepagina: www.visio.org/watkanwel. Er kan via Marktplaats geboden worden op tien shirts van de basisspelers. Het shirt van rechtsback Bart van Rooij, afkomstig uit Grave, wordt niet geveild, maar krijgt een mooie plek in het gebouw van Visio Onderwijs Grave als herinnering aan dit geweldige initiatief van N.E.C.

Op zondagavond 24 maart sluit de veiling. De opbrengst komt volledig ten goede aan Koninklijke Visio, dat het investeert in sport- en spelmateriaal voor slechtziende en blinde leerlingen. Leuk detail: de shirts worden fraai verpakt en opgestuurd door VISIT, een leer-werk-initiatief van Gassel en Koninklijke Visio.

Winactie
Naast de veiling zijn er acht shirts te winnen via een speciale actie. Op de actiepagina kunnen geïnteresseerden een formulier invullen met motivatie waarom juist zij het specifieke shirt zouden moeten winnen.

De inzendingen worden beoordeeld door een betrokken jury, bestaande uit:

  • Ivo Westerweele, projectleider N.E.C. Maatschappelijk en Visio Onderwijs Grave

  • Martijn Vos, docent Bewegingsonderwijs

  • Mieke Janssen, groepsleerkracht en commentator Blindentribune PSV en N.E.C.

Via de actiepagina kunnen bezoekers bovendien kennismaken met enkele grote fans van N.E.C.: de leerlingen van Visio Onderwijs Grave. Een indruk krijgen van de school? Bekijk deze video!

Bedankt NEC
Via deze weg bedankt Koninklijke Visio de Nijmeegse club nogmaals voor haar bijdrage aan het inclusiever maken van de voetbalsport, ook voor fans met een visuele beperking. Overigens zijn er meer voetbalclubs met een blindentribune en krijgt dit initiatief ook belangstelling bij andere sportdisciplines. Wij hopen d

Leerlingen van Visio Onderwijs Grave met de brailleshirts van N.E.C.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024