Auto belandt op de kop tijdens achtervolging

Van onze redactie
10 maart 2024

Gisteravond is omstreeks 23.00 uur een achtervolging ten einde gekomen op de Weg door Jonkerbos. Een auto belandde op de kop.

Agenten zagen de automobilist op de Nieuweweg in Wijchen rijden. De man vertoonde een opvallende rijstijl, dus gaven agenten een stopteken. De man negeerde het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor. Daarbij werd ook meerdere malen door rood gereden. Meerdere politiewagens sloten aan bij de achtervolging. De achtervolging met meerdere politiewagens kwam abrupt ten einde op de Weg door Jonkerbos, toen de auto waar de politie achteraan zat ter hoogte van de Burgemeester Daleslaan op de kop sloeg.
 
De automobilist, een 22-jarige man uit Eindhoven, werd eerst ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek dat hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. De man is aangehouden. De Weg door Jonkerbos werd vanaf de Burgemeester Daleslaan afgesloten. Een eenheid van de politie in Brabant doet onafhankelijk onderzoek naar de toedracht van het ongeval, omdat de politie bij het incident betrokken was. Ook een van de politiewagens raakte beschadigd.
 
De Verkeers Ongevallenanalyse verrichte langere tijd sporenonderzoek. Verkeer vanaf de Weg door Jonkerbos werd gedurende de afzetting via de Burgemeester Daleslaan omgeleid. Verkeer op de Burgemeester Daleslaan moest omdraaien. Na het onderzoek zette een berger de auto rechtop en zijn zowel de personenauto als de politiewagen weggesleept door bergers. Omstreeks 4.30 uur werd de weg vrijgegeven voor verkeer.

Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024