Verkeersbesluit ter inzage: Nijmegenaren kunnen reageren

Van onze redactie
9 maart 2024

Op 1 januari 2025 worden in Nijmegen enkele zero-emissiezones ingevoerd, waaronder de hele binnenstad. De binnenstad is vanaf dat moment alleen nog toegankelijk voor vracht- en bestelwagens die op waterstof of elektriciteit rijden. Alle regels en uitzonderingen worden vastgelegd in een verkeersbesluit.

Het concept verkeersbesluit ligt nu ter inzage. De gemeente Nijmegen heeft besloten om de uitgebreide procedure te volgen voor de verkeersbesluiten. Dit betekent dat inwoners de mogelijkheid krijgen om de besluiten in te zien en hierop te reageren. Verwacht je dat dit verkeersbesluit en deze maatregel gevolgen heeft voor jouw bedrijfsvoering? Dan is het verstandig je goed te verdiepen in deze regels en uitzonderingen en gebruik te maken van de mogelijkheid een reactie te geven.

De procedure ziet er als volgt uit:

Stap 1:
Het ontwerp-verkeersbesluit en de ontheffingen zijn openbaar voor een periode van 6 weken: van 15 februari t/m 28 maart 2024. Tijdens deze periode kan iedereen een reactie geven. Het verkeersbesluit en de ontheffingen zijn in te zien bij de balie op het gemeentehuis tijdens kantooruren: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en hier digitaal te bekijken, of middels dit document.
 
Hoe kun je een reactie achterlaten?
•    Stuur een brief naar: Gemeente Nijmegen, Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen. Onder vermelding van: ZE-zone Tav Dhr. P. Manten
•    Stuur een e-mail naar zero-emissie@nijmegen.nl en vermeld in het onderwerp ZE-zone
•    Bel het KlantContactCentrum via 14 024 op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur (bel vanuit het buitenland via 0031 24 329 90 00) en geef aan dat je een reactie wilt doorgeven over de ZE-zones. Zij maken een notitie. 
 
Stap 2:
Na 6 weken stelt de gemeente een lijst op van alle binnengekomen reacties en beantwoordt de vragen. Hiermee krijgt de gemeente inzicht in mogelijke knelpunten of onduidelijkheden in de voorgestelde maatregelen en ontheffingen.
 
Stap 3:
De antwoorden worden openbaar gedeeld en, als het nodig is, wordt het verkeersbesluit en de ontheffingen aangepast. Het definitieve verkeersbesluit wordt in het vierde kwartaal van 2024 vastgesteld.
 
Stap 4:
De definitieve besluiten en ontheffingen worden op deze webpagina gedeeld.


Dit bericht delen:

Advertenties