Gitaren en skateboards tijdens Lindenberg take-over in skatepark Waalhalla

Van onze redactie
7 maart 2024

Op zondag 24 maart kan er volop van muzikaal talent worden genoten tijdens de ‘Lindenberg take-over @ Waalhalla’. De hele middag op skatepark Waalhalla (Winselingseweg 12).zijn er optredens van in totaal 20 jongerenbands van Lindenberg Cultuurhuis en ArtEZ Connected.

Bezoekende jongeren kunnen tussen de optredens door aan hun trucs op skateboard, skeelers of step schaven tijdens gratis skate workshops. De optredens in het skatepark zijn van 13:00 tot 18:00 uur en zijn ook gratis te bezoeken.

Samen spelen is belangrijk
Leerlingen die bandles volgen bij de Lindenberg krijgen zowel individuele muziekles op hun instrument als coaching bij de jongerenband die ze met leeftijdsgenoten vormen. Kjell Jacobson is Teamleider Muziek en Docent Gitaar bij de Lindenberg en geeft aan waarom het spelen in een band belangrijk is voor de muzikale ontwikkeling. “We raden eigenlijk altijd aan om ook in een groep te spelen als je een instrument leert spelen. In je eentje een instrument leren spelen is heel anders dan in een band of ensemble. Daarnaast is het ook een sociaal gebeuren: je moet luisteren naar elkaar, je moet reageren en dingen afspreken.” Een aantal keer per cursusjaar laten de leerlingen het samenspel op het podium zien, zoals op zondag 24 maart in Waalhalla.

Artez Connected
Nieuw dit jaar is de samenwerking met ArtEZ Connected, een vooropleiding van ArtEZ die jongeren klaarstoomt voor een studie aan het conservatorium of een muziekopleiding. Een drietal bands heeft zich bij het programma van de jongerenbands van de Lindenberg gevoegd dat te zien is in het skatepark.

Praktische informatie
De Lindenberg take-over @Waalhalla is gratis te bezoeken bij skatepark Waalhalla (Winselingseweg 12). De bands spelen van 13.00 tot 18.00 uur. Tussentijds kunnen jongeren deelnemen aan skate workshops.

Lindenberg take-over @ Waalhalla | zondag 24 maart 2024 | 13.00-18.00 uur | entree gratis

Fotograaf Valerie Spanjers.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024