The Guild gaat de strijd aan tegen eenzaamheid onder kwetsbare jongeren

Van onze redactie
8 maart 2024

Het Nijmeegse initiatief The Guild zet zich sinds 2020 in voor het bestrijden van eenzaamheid onder kwetsbare jongeren in de leeftijd van 17 tot en met 27 jaar. Door wekelijks activiteiten te organiseren brengen zij jongeren op een laagdrempelige manier samen. In 2024 maakt The Guild een doorstart om nog verder te kunnen groeien.

Gratis activiteiten voor meer verbinding
The Guild organiseert wekelijks gratis activiteiten met een enorm open, vriendelijk en rustig karakter. De activiteiten worden georganiseerd in een nerdy thema en sluiten aan op de ongeveer 240 leden. Leden zijn veelal eenzame en kwetsbare jongeren in de leeftijd van 17 tot 27 jaar, volgens Tim, voorzitter van The Guild: “Wij zijn hierbij bewust bezig met inclusiviteit: LGBTQ+ - vriendelijk, afgestemd op neurodiverse mensen (autisme / ADHD /etc.) en open voor niet-Nederlands-sprekenden.” The Guild organiseert diverse gratis activiteiten, onder andere een Meet-Other-People Day, bordspellenavond, knutselavonden en muziek- chillavonden.

Vrijwilligerscentrale Nijmegen als partner
Aan de formele oprichting van The Guild heeft Vrijwilligerscentrale Nijmegen een bijdrage geleverd. Projectmanager Peter: “Zo’n mooi initiatief geven we graag een goede start in het Nijmeegse. Met onze fondsenwervingscursus hebben we The Guild gewezen op de mogelijkheden en hen ondersteuning geboden bij de projectaanvraag bij Stichting De Beide Weeshuizen.” Deze stichting draagt bij aan projecten die gericht zijn op verbetering van de zelfredzaamheid, sociale participatie en ontwikkeling van kwetsbare jongeren in de regio Nijmegen. Peter: “De Vrijwilligerscentrale Nijmegen is blij dat we door deze samenwerking een mooi initiatief voor Nijmegen een zetje in de juiste richting hebben gegeven!”

Bekijk voor meer informatie of de mogelijkheid om aan te sluiten bij activiteiten van The Guild de website via https://theguildnijmegen.nl/


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen