Nijmegen lanceert innovatieve ‘Was- en Strijkservice’-pilot

Van onze redactie
7 maart 2024

De gemeente Nijmegen introduceert in 2024 met trots de pilot ‘Was- en Strijkservice’, een origineel project gericht op het verbeteren van de zelfredzaamheid onder haar inwoners en het behouden van betaalbare zorg binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Deze pilot, in samenwerking met de Driestroom en Velocity, richt zich op het bieden van was- en strijkdiensten aan Nijmegenaren die deze hulp nodig hebben, terwijl het ook kansen biedt voor participatie aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De ‘Was- en Strijkservice’ is ontwikkeld als antwoord op de toenemende vraag naar huishoudelijke hulp en de uitdagingen in het vinden van voldoende gekwalificeerd personeel. Door deze diensten centraal aan te bieden, draagt het project bij aan het verminderen van de druk op de huidige huishoudelijke hulp en maakt het zorg toegankelijker en betaalbaarder voor diegenen die het het meest nodig hebben.

Wethouder Grete Visser (Zorg): “Heel blij met dit innovatieve experiment: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die gaan wassen en strijken voor mensen die dat zelf niet kunnen! Professionals zijn Schaars, de vraag naar ondersteuning is groot. Dat vraagt om creatieve oplossingen”

De pilot duurt 8 tot 12 maanden en wordt geëvalueerd om de impact en effectiviteit te beoordelen. Afhankelijk van de resultaten zal worden overwogen om de dienst uit te breiden en structureel te implementeren binnen de gemeente.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen