65-plussers gezocht voor project met jongeren rondom koken en kunst

Van onze redactie
6 maart 2024

De Lindenberg zoekt 65-plussers die deel willen nemen aan het project Vergeten Recepten. Tijdens Vergeten Recepten worden senioren gekoppeld aan jongeren van het Canisius College in Nijmegen-Oost. In vijf bijeenkomsten verdiepen de deelnemers zich in een recept van vroeger en maken zij een kunstwerk.

Over Vergeten Recepten
Iedere senior wordt gekoppeld aan een jongere van het Canisius College. Samen gaan zij zich verdiepen in een recept van vroeger. Tijdens vijf bijeenkomsten houden zij zich bezig met dat recept en gaan ze koken onder leiding van een professionele kok. Daarnaast maken ze een kunstwerk: een gedicht, dans, kunstwerk of muziekstuk bijvoorbeeld. Een kunstvakdocent van de Lindenberg helpt daarbij. Tijdens een feestelijke eindpresentatie komen alle jongeren en 65-plussers samen om de kunstwerken aan elkaar te vertonen. De koks van de Lindenberg zullen dan ook een aantal vergeten recepten koken zodat iedereen daarvan kan proeven.

Praktische informatie
De vijf bijeenkomsten duren allemaal van 10.30 tot 12.30 uur en vinden plaats op dinsdag 19 maart, maandag 25 maart, maandag 22 april, donderdag 16 mei en dinsdag 4 juni (eindpresentatie). De bijeenkomsten vinden plaats op de Lindenberg in het centrum van Nijmegen (Ridderstraat 23). We kunnen helpen met vervoer als dat nodig is. Deelname is gratis. Neem voor meer informatie of om u op te geven contact op met Rianne: R.Stegeman@delindenberg.com

Mogelijk gemaakt door
Vergeten Recepten wordt mogelijk gemaakt door Stichting RCOAK, Stichting Janivo en Fonds voor Cultuurparticipatie.


Dit bericht delen:

Advertenties