Sportieve activiteiten in het Marikenhuis

Van onze redactie
5 maart 2024

De komende weken zijn er in het Marikenhuis Nijmegen twee nieuwe workshops op het gebied van bewegen bij kanker.

Sport en bewegen
Vrijdag 15 maart van 16.00 tot 17.00 uur verzorgt Alida Leeuw van Recovery RUN een workshop ‘Sport en bewegen bij kanker’. Bij goed weer gaan we de Goffert in en maken we gebruik van wat dit park te bieden heeft. We gaan lopen, dat kan wandelen zijn of hardlopen, afgewisseld met oefeningen voor kracht en balans. Als het kan lekker in de buitenlucht, bij slecht weer bewegen we binnen. Alida is er een ster in om je uit te dagen, maar zonder dat je over je eigen grenzen gaat.

Trek sportieve kleding aan en loop- of wandelschoenen.

De workshop ‘sport en bewegen’ wordt gegeven in en rond het Marikenhuis, Slotemaker de Bruïneweg 163 Nijmegen. Meld je aan via de website (marikenhuis/agenda). We vragen een bijdrage van € 2,50.

Fitboksen
Maandag 25 maart van 11.00 – 12.00 uur geeft Klien van den Broek, bewegingsspecialist oncologie, een workshop fitboksen bij kanker. Klien gebruikt boksen niet als vechtsport, maar als middel om aan jezelf te werken. Het is een sport die mentale weerbaarheid bevordert, waarbij de juiste houding, verdediging en basisbewegingen essentieel zijn. De drive van Klien komt voort uit een zeer persoonlijke ervaring: “De vader van mijn kinderen strijdt tegen kanker. Door zijn ziekte en zijn vechtlust, zie ik wat het is om geconfronteerd te worden met kanker.”

De workshop is een kennismaking gericht op het versterken van het lichaam en de geest, waardoor deelnemers niet alleen fysiek, maar ook mentaal sterker worden. De workshop is geschikt voor iedereen, je hoeft geen ervaring met boksen te hebben. Sta je open voor deze uitdaging om jezelf te versterken?

De workshop ‘fitboksen’ is in het Marikenhuis, Slotemaker de Bruïneweg 163 Nijmegen. Meld je aan via de website (marikenhuis/agenda). We vragen een bijdrage van €2,50.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024