Uitreiking Klokhuis Wetenschapsprijs in Bibliotheek Mariënburg op 17 maart

Van onze redactie
5 maart 2024

Tijdens het InScience Film Festival (12-17 maart) kunnen jonge onderzoekers op zondag 17 maart de wonderlijke wereld van de wetenschap induiken in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen; de entree is gratis.

Iedereen met prangende vragen en een flinke dosis nieuwsgierigheid is van 13.00 tot 16.00 uur welkom tijdens Ontmoet de Onderzoeker en de uitreiking van de Klokhuis Wetenschapsprijs.  

In de bibliotheek reikt InScience samen met NTR-jeugdprogramma Het Klokhuis voor de achtste keer de Klokhuis Wetenschapsprijs uit. Dit is een prijs voor interessant en relevant onderzoek voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Het Klokhuis maakt elk jaar een aflevering over het onderzoeksgebied van het winnende onderzoek. 

De online stembussen zijn sinds 26 februari open en te vinden op de website van Het Klokhuis. Hier kunnen kinderen ook rustig nalezen waar de 10 genomineerde onderzoeken precies over gaan, voor ze hun stem uitbrengen. 

Onderzoekers ontmoeten 
Op zondag 17 maart kunnen kinderen de genomineerde onderzoekers in het echt ontmoeten. Van 13.00 tot 15.00 uur staan alle onderzoekers uit de top 10 in Bibliotheek Mariënburg om te vertellen waarom zij vinden dat zij de Klokhuis Wetenschapsprijs moeten winnen. Bezoekers kunnen dan nog ter plekke hun stem uitbrengen.  

Prijsuitreiking 
Om 15.15 uur presenteert Janouk Kelderman, presentatrice van Het Klokhuis, de spetterende prijsuitreiking. De aflevering over het winnende onderzoek van afgelopen jaar is te zien, de genomineerde onderzoeken komen aan bod en als klap op de vuurpijl maakt Janouk de winnaar van de 8e Klokhuis Wetenschapsprijs bekend.  

Taalspelletjes 
Maar dat is nog niet alles. In en om de bibliotheek kunnen kinderen de hele middag taalspelletjes doen. Bijvoorbeeld een potje reuzenscrabble, stiftdichten of waslijnpoëzie. Kortom, een middag tjokvol spanning, sensatie en natuurlijk: wetenschap. 


Dit bericht delen:

Advertenties