Wessels Bouwgroep bouwt duurzaam verder met de overname van Dakspecialist Dapan

Van onze redactie
5 maart 2024

Wessels Bouwgroep heeft op 23 februari 2024 dakspecialist Dapan overgenomen. Na de overnames van Rosmalen Groep in 2021 en Winans Dakwerken in 2023, versterkt Wessels Bouwgroep met de toevoeging van Dapan, haar positie als toonaangevende all-round partner voor de verduurzaming en onderhoud van de buitenschil van vastgoed.

Wessels Bouwgroep, gevestigd in Lichtenvoorde, beschikt over alle relevante expertise op het gebied van verduurzaming, renovatie & onderhoud en nieuwbouw van de buitenschil van vastgoed. Vanuit zeven gespecialiseerde werkmaatschappijen beheerst Wessels Bouwgroep elk facet van de buitenschil; van gevel tot dak en van (BIM) engineering, montage en metselwerk tot supply chain management en (steiger)materieel.

Hiermee zal Wessels Bouwgroep bijdragen aan het oplossen van de grote verduurzamings-, onderhouds-, en nieuwbouwvraagstukken die de Nederlandse vastgoedmarkt de komende jaren bezig zullen houden. Met ruim 450 mensen, actief vanuit zes locaties bedient Wessels Bouwgroep vastgoedbeheerders, bouwbedrijven en woningbouwcorporaties door het hele land.

“Met deze overname verbreden we ons team en verdiepen we onze kennis waarmee we onze klanten nog beter kunnen bedienen. De ruime ervaring van Dapan in vastgoedonderhoud en renovatie is een rijke toevoeging aan onze propositie”, vertelt Erwin Wessels, algemeen directeur en mede-eigenaar van Wessels Bouwgroep. Hij vervolgt: “Wessels Bouwgroep is een fantastische plek om te werken en je te ontwikkelen. Door deze toenemende schaalvergroting, kan Wessels Bouwgroep steeds meer investeren in technologie, kennis, processen, opleiding en mensen.”

Dapan, gevestigd in Malden, zal als zelfstandig bedrijfsonderdeel voortbestaan binnen Wessels Bouwgroep. Waarbij, naast nauwe samenwerking met de onderdelen uit Wessels Bouwgroep, de zelfstandigheid en het ondernemerschap centraal blijft staan. “Ik ben erg enthousiast over de kansen en mogelijkheden die deze overname biedt voor onze klanten en werknemers”, zegt Ton Thissen, directeur-grootaandeelhouder van Dapan. “De chemie met Wessels Bouwgroep en haar mensen is erg goed. Dit waren voor ons erg belangrijke overwegingen bij de keuze over waar we ons mooie familiebedrijf wilden onderbrengen.”

Tot slot Erwin Wessels: “Ik ben er zeker van dat deze overname een succes zal zijn voor zowel Dapan als Wessels Bouwgroep. De samenwerking tussen beide bedrijven zal leiden tot nieuwe kansen en een positieve bijdrage leveren aan de woningsector in Nederland.”

Over Dapan
Dapan is al meer dan dertig jaar specialist op dakgebied. Dapan is in heel Nederland actief voor woningbouwcorporaties, gemeenten en aannemers. Dapan kan op ieder project een KOMO-certificaat afgeven. Kwaliteit en veiligheid zijn geborgd door diverse normen- en kwaliteitscertificaten.

Over Wessels Bouwgroep
Wessels Bouwgroep uit Lichtenvoorde is in 1968 opgericht door de vader van de huidige algemeen directeur Erwin Wessels. Wessels Bouwgroep is uitgegroeid tot een toonaangevende partner in de bouw met als specialisatie alle werkzaamheden, technieken en expertise met betrekking tot verduurzaming, onderhoud, renovatie en nieuwbouw van de buitenschil. Wessels Bouwgroep bestaat uit zeven elkaar ondersteunende en versterkende bedrijfsonderdelen: Wessels Vakbouwers, Renovatief, VM Geveltechniek, Dapan, Winans dakwerken, Rosmalen Dakbedekkingen en Rosmalen onderhoud en service.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024