Nijmeegse Christianne Bijman 'Tandheelkundestudent van het Jaar 2024'

Van onze redactie
5 maart 2024

Christianne Bijman is uitgeroepen tot Tandheelkundestudent van het Jaar. De masterstudent aan de Radboud Universiteit in Nijmegen kreeg de prijs, omdat ze als student-assessor overtuigend het studentperspectief weet in te brengen binnen de Raad van Bestuur van het Radboudumc. Daarbij zet ze consequent het welzijn en de vitaliteit van studenten voorop, aldus de jury.

De jury zei over Bijman: “Als studentlid van de Raad van Bestuur van het Radboudumc heeft zij onder andere diverse initiatieven opgestart om de mening van studenten Tandheelkunde over de Haagse plannen om de opleidingsduur te verkorten van 6 naar 5 jaar duidelijk naar voren te brengen. En dat doet zij niet alleen op haar eigen, spontane manier van communiceren, maar ook via een formele weg door een brief aan de leden van de Tweede Kamer te schrijven.”

Bijman kreeg de prijs vrijdag 1 maart tijdens de uitreiking van de Apollonia Awards, die de beroepsvereniging van tandartsen en tandartsspecialisten KNMT dit jaar voor het eerst organiseerde. De Zeeuwse tandarts Arjan van den Dorpel werd tijdens het evenement uitgeroepen tot Tandarts van het Jaar en de Sociale Tandarts Rotterdam won de KNMT Mondzorg Award voor het beste tandheelkundige initiatief.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen