Stadsecoloog Joep van Belkom: "Bijdragen aan biodiversiteit in jouw wijk?"

Van onze redactie
5 maart 2024

Bijdragen aan biodiversiteit in jouw wijk? Kom naar de inloopochtend op 16 maart!

Afgelopen jaar is in de buurt van het Julianapark en de Begraafsplaats Daalseweg gestart met een pilotproject om de biodiversiteit in dit deel van Nijmegen te versterken. Met als doel dat verschillende soorten dieren en insecten goed van de ene naar de andere plek kunnen komen en dus beter overleven in de stad. Zowel het openbaar groen als de tuinen voor en achter de huizen tellen mee als vliegroute voor vlinders, bijen, als potenpaadjes voor egels en als boomkronenpad voor eekhoorns.

Tijdens het project hebben tellingen plaatsgevonden, zijn bewoners op ontdekkingstochten door de wijk gegaan op zoek naar egels en vogels en is met behulp van wildcamera’s inzicht verkregen welke dieren er ’s nachts in de wijk leven. Ook was er een tuinworkshop gericht op hoe bewoners zelf kunnen bijdragen met hun tuin.

Inloopochtend zaterdag 16 maart
Nu de pilot erop zit rijst de vraag: hoe is het nou met de biodiversiteit in Nijmegen-Oost gesteld? Kom op zaterdag 16 maart tussen 10.00 en 12.00 uur naar Wijkcentrum Daalsehof om de resultaten van deze pilot te ontdekken en te horen wat er tijdens de pilot is bereikt in de wijk. Tijdens deze inloopochtend toont stadsecoloog Joep van Belkom de beelden van de wildcamera’s en leer je hoe je zelf kan bijdragen aan het vergroten van de biodiversiteit in jouw wijk. Doe inspiratie op voor jouw eigen tuin en maak kans op één van de vijf duurzame vleermuiskasten die worden verloot onder de bezoekers.

De inloopochtend is gratis toegankelijk, en is de eindactiviteit van het project rondom biodiversiteit dat uitgevoerd wordt in Nijmegen-Oost door de gemeente Nijmegen in samenwerking met Lentekracht, Mijn Wijk Soortenrijk en De Bastei.

www.steenbreeknijmegen.nl


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024