Open Dag 'Operatieassistent' bij Nijmeegse ziekenhuizen op 9 maart

Van onze redactie
4 maart 2024

Nauwe samenwerking ziekenhuizen om beeldvorming over het beroep van operatieassistent te versterken

Op 9 maart a.s. organiseren vijf ziekenhuizen in Midden en Zuid-West Gelderland, waaronder Radboudumc, CWZ en Sint Maartenskliniek, een open dag gericht op het beroep operatieassistent. Tijdens deze open dag krijgen scholieren, studenten, zij-instromers en andere geïnteresseerden de unieke kans om een kijkje te nemen op de operatiekamers.

Normaal gesproken blijven de deuren van de operatiekamer voor velen gesloten. Speciaal voor de open dag gaan deze open en vertellen ervaren operatieassistenten juist daar op hun werkplek over hun beroep en de opleidingsmogelijkheden. De open dag is vooral bedoeld om jongeren en zij-instromers een beeld te geven van wat het inhoudt om te werken als operatieassistent. Ze kunnen ontdekken hoe de functie eruit ziet, wat de taken van een operatieassistent zijn en met wie ze samenwerken op de operatiekamer. Geïnteresseerd? Aanmelden voor de open dag kan via werkeninzorgenwelzijn.nl/ok.

Tekort operatieassistenten
Er is de komende jaren sprake van een groot tekort aan operatieassistenten. ‘We grijpen alle mogelijkheden aan om dit samen aan te pakken’, geven de ziekenhuizen aan. ‘De gezamenlijke open dag die bij Radboudumc, Ziekenhuis Rivierenland, Maasziekenhuis Pantein, CWZ en Sint Maartenskliniek plaatsvindt, draagt bij aan realistische beeldvorming en het maken van een weloverwogen keuze voor het vak.’

Samenwerking
Al ruim vier jaar werken de ziekenhuizen in de regio intensief samen op gebied van het opleiden van de zogenoemde FZO beroepen, o.a. operatieassistent en anesthesiemedewerker. Zij zien onbetwist de meerwaarde van samenwerking om de tekorten aan te pakken en samen te zorgen voor voldoende opleidingscapaciteit. De open dag is hier onderdeel van. ‘De zorgvraag neemt toe. Ook wordt de gevraagde zorg steeds ingewikkelder. Het aanbod van onder meer de operatieassistenten loopt hiermee alleen niet in de pas’, stellen de ziekenhuizen. ‘Wij zien het als een gezamenlijke verantwoordelijkheid om de ziekenhuiszorg in de regio te kunnen garanderen, nu en in de toekomst. Dat lukt alleen als ziekenhuizen over de eigen muren heen kijken en intensief samenwerken in de regio.’

Jaarlijks heeft elk ziekenhuis opleidingsplekken voor het beroep van operatieassistent beschikbaar. Informeer tijdens de open dag op 9 maart in het ziekenhuis naar de mogelijkheden en houd de website van het ziekenhuis van jouw voorkeur in de gaten!


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024