BEP Talk: een avond vol inspiratie

Van onze redactie
3 maart 2024

BEP Talk, 10 april 2024, De Meesterproef, Waalbandijk 16, in het Honigcomplex, Nijmegen. Tickets € 28,50 incl. drankje en hapje.

BEP Talk komt er weer aan! Een avond vol inspiratie. Deze keer met 2 sprekers: de bekende journalist Liesbeth Rasker en Nijmeegse wereldreiziger Fleur Hofstra. 

Fleur Hofstra heeft begin 2023 met haar man Rick hun huis en inboedel verkocht, garderobe teruggebracht tot slechts één backpack, en zijn ze voor onbepaalde tijd op wereldreis gegaan.Ze hadden beide een drukke baan en hebben nu hun volle agenda ingeruild voor géén agenda.

Er is 1 ding waarvan je zeker weet dat het elke dag minder wordt. En dat is de tijd die je op deze aardbol nog hebt. Veel mensen stellen zichzelf de vraag “wat zou je doen als je met pensioen zou gaan?” Of “wat zou je doen als tijd en geld geen rol zouden spelen?” Ook zij stelden zichzelf deze vraag. En besloten toen niet te willen wachten tot “later” en maken nu de keuze om te gaan reizen en de wereld te ontdekken. Een ultiem gevoel van vrijheid en volledig uit hun comfort zone. Ontsnappen uit de ratrace waarin ze leven en het vaste “systeem”. 

Ze zijn inmiddels gewend aan de gedachte dat “het reizen” hun nieuwe leven is en dat er geen “huis” meer is waar ze naar “moeten” terug keren voor een bepaalde datum. Ze genieten volop en maken de mooiste avonturen mee. Natuurlijk moeten ze soms ook even zoeken naar de juiste balans en weten ze steeds beter hoe ze echt naar hun gevoel kunnen luisteren. In Nederland moeten je altijd zoveel. Ze proberen minder te DOEN en meer te ZIJN. 

Ze zijn gestart in Costa Rica, daarna Panama, en vervolgens via de San Blas eilanden met een zeilboot naar Colombia gevaren. Inmiddels ook in Ecuador, Mexico en Nicaragua geweest. Er is geen plan ze f flowen met de dag en stippelen niets ruim van te voren uit. Afgelopen oktober hebben ze een leuke ruil-deal gemaakt met een hoteleigenaar in Nicaragua. Helpen met marketing en content in ruil voor een gratis verblijf met eten in zijn prachtige accomodaties. Al snel veranderden hun rollen in bedrijfsadviseurs en hebben ze binnen 2 maanden de winst verdriedubbeld, nieuwe systemen geïntroduceerd en de werkwijze met het personeel en leveranciers naar een hoger level getild. Ze zijn daar 3,5 maand geweest en inmiddels zitten ze in Argentinië. 

Ze krijgen best vaak de vraag hoe ze dit financieel doen. Naast de bestaande beleggingen zijn ze bezig om hun vermogen zodanig te beleggen dat er meerdere passieve inkomstenstromen ontstaan. Ook dit is een “reis” waar ze ontdekken en leren, op weg naar totale (financiële) vrijheid. 

Waar ze daarna heen gaan? Nog geen idee! Dit proberen ze niet te ver van te voren te plannen en juist te flowen met wie of wat ze tegen komen. De toekomst staat volledig open. Ook waar ze ooit weer gaan wonen. Maar nu willen ze eerst zoveel mogelijk van de wereld zien! In april zijn Fleur en Rick even ‘op vakantie’ in Nijmegen en tijdens BEP Talk zal ze vertellen over hun nieuwe leven.

Programma BEP Talk:

19.30 u deuren open 
20.00 u: Liesbeth Rasker (foto door Dingena Mol) is journalist, schrijver en podcastmakers. Ze schreef voor vrijwel elk vrouwenblad dat er in Nederland te vinden is. Ze schreef meerdere boeken over ‘solo’ reizen. Tijdens BEP Talk deelt ze inzichten over het versterken van jezelf in relatie tot je carrière. Ze illustreert dit met voorbeelden uit haar ervaringen tijdens (solo)reizen en de positieve impact die deze kunnen hebben op je ontwikkeling en je verdere carrière. 
21.00 u Pauze met optreden van salsa dansschool Aguanilé.
21.20 u: Fleur Hofstra
21.45 u borrel
22.30 u einde.

Tickets € 28,50 incl. drankje en hapje.
Locatie: Meesterproef, Nijmegen


Dit bericht delen:

Advertenties