Lentewandeltocht: Verken de prachtige natuur en ondersteun Scoutinggroep ZV de Batavieren

Van onze redactie
1 maart 2024

In het schilderachtige Rijk van Nijmegen wordt op 23 en 24 maart de jaarlijkse Lentewandeltocht georganiseerd door Wandelsportvereniging Zwanenveld in samenwerking met scoutinggroep ZV de Batavieren. Al 64 jaar lang trekken wandelaars door de betoverende natuur- en bosrijke omgeving van Nijmegen en Berg en Dal, waarbij ze de prachtige Zevenheuvelenweg betreden en genieten van indrukwekkende vergezichten. 

De Lentewandeltocht biedt deelnemers de flexibiliteit om te kiezen tussen verschillende afstanden, variërend van 5 tot 40 kilometer. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of gewoon op zoek bent naar een gezellige dag in de natuur, er is voor elk wat wils. Het evenement staat open voor deelnemers die slechts één dag willen wandelen of beide dagen actief willen zijn. 

Hoewel er geen specifiek thema is, blijkt de Lentewandeltocht al jarenlang een uitstekende voorbereiding te zijn voor wandelaars die zich willen klaarstomen voor de beroemde Nijmeegse Vierdaagse. 

De route voert niet alleen langs de adembenemende Zevenheuvelenweg en door de bossen van Berg en Dal, maar biedt ook een rustpost waar wandelaars kunnen genieten van diverse koek en zopie. 

Deelname aan de Lentewandeltocht kost €3,50 voor degenen die zonder beloning willen lopen. Voor degenen die een tastbare herinnering willen, zoals een medaille voor de eerste keer of een cijfertje voor volgende deelnames, zijn de kosten respectievelijk €7,- en €5,-. 

Wat de Lentewandeltocht extra bijzonder maakt, is dat de volledige opbrengst van het evenement ten goede komt aan scoutinggroep ZV de Batavieren. Door deel te nemen, ondersteun je niet alleen een gezonde en gezellige activiteit, maar draag je ook bij aan het behoud en de ontwikkeling van lokale scoutingactiviteiten. 

Aanmelden kan eenvoudig via de website of ter plaatse op de dag van het evenement. Mis deze kans niet om de prachtige omgeving te verkennen en tegelijkertijd een lokaal goed doel te steunen. 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen