Avond vol herinneringen aan het Nijmeegs bioscoopverleden

Van onze redactie | Fotograaf: Jeroen van Lith
1 maart 2024

Op vrijdag 8 maart 2024 van 19.30 tot 21.00 uur organiseert het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis samen met Nimma in een Notendop een speciale avond over het Nijmeegs bioscoopvermaak. De avond is voor Huisvrienden gratis bij te wonen, anderen betalen 5 euro per persoon. Aanmelden kan via: Muzikale lezing: Herinneringen aan het Nijmeegs bioscoopverleden - Huis van de Nijmeegse Geschiedenis De Mariënburgkapel aan de Mariënburg 26 in Nijmegen is rolstoelvriendelijk ingericht.

Beeld en muziek
Samen een filmpje pakken. Wie heeft daar nou geen fijne herinneringen aan? Nijmegen heeft een zeer rijke bioscoopgeschiedenis die teruggaat tot het jaar 1896! Onder de noemer Nimma in een Notendop maakt Dirk-Wim in 't Hof muzikale beeldverhalen over Nijmegen. Omlijst met historisch beeldmateriaal bezingt hij de bioscoopherinneringen van Nijmegenaren door de jaren heen.   

Lezing
Als introductie op het nieuwe lied wordt een lezing gegeven door Anthony Livius. Hij is historicus en doet veel onderzoek naar de Nijmeegse bioscoopgeschiedenis. In vogelvlucht neemt hij de toeschouwer mee op tijdreis langs de eerste filmvertoningen op de kermis, de snelle toename van het aantal vaste bioscopen, de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog en hoe tijdens de wederopbouw het bioscoopbedrijf weer uit de as herrees.  

Kortom: een avond vol muziek en herinneringen! 


Dit bericht delen:

Advertenties