Voorstelling 'Onder een andere hemel' met Joke Hermsen

Van onze redactie
29 februari 2024

Mawteni Foundation - Mawteni is Arabisch voor Mijn land – organiseert diverse sociale en artistieke activiteiten om mensen met elkaar in verbinding te brengen.

Op vrijdag 1 maart aanstaande organiseert Mawteni Foundation met Onder een andere hemel in de Boskapel een literair, filosofisch en muzikaal programma waarin Joke J. Hermsen, Maryanne Golovcheko (zangeres) en Mehmet Polat (oedspeler) ingaan op heimwee en het verlangen naar de verte.

Over de voorstelling
Waar voelen we ons thuis? Zijn we thuis in het vreemde of in het vertrouwde, in de taal of de cultuur, bij de ander of bij onszelf? Veel mensen voelen zich ontheemd of zijn op zoek naar een andere, betere plek om te wonen. Kunnen we voorgoed ergens thuis zijn? Ons leven speelt zich af tussen heimwee naar het vertrouwde en een verlangen naar het onbekende.

In dit literair-muzikale programma verkennen schrijfster Joke J. Hermsen, Maryana Golovchenko en Mehmet Polat de diepte van de heimwee vanuit een veelkleurig, intercultureel perspectief. Zij geven woord en klank aan de ambivalente menselijke ervaring van het verlangen naar een thuis en het dromen van de verte: we zijn huismussen en zwervers.

De pers over Onder een ander hemel

NRC: ‘Joke Hermsen heeft veel mooie en interessante gedachten over heimwee te bieden.’ ****

Standaard: ‘Met vele treffende beschrijvingen trekt Hermsen de lezer haar gevoelswereld binnen.’ ****

Praktische informatie
Het programma is zonder pauze en duurt ongeveer 1,5 uur. Na afloop kan het recent uitgegeven boek van Joke J. Hermsen Onder een andere hemel gekocht en gesigneerd worden.
Onder een andere hemel is op vrijdag 1 maart om 19:30 uur (inloop 19:00 uur)

te zien in de Boskapel. Kaarten á € 15,00 zijn verkrijgbaar via de website: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/onder-een-andere-hemel
of bij de Boskapel.

Adres: Graafseweg 276, 6532 ZV Nijmegen
Meer informatie: 06 28923160


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024