Hoe bepaalt de gemeente de WOZ-waarde van woningen?

Van onze redactie
29 februari 2024

Afgelopen weekend kreeg men de aanslag gemeentebelastingen via de post of in de online Berichtenbox via mijn.overheid.nl. Als u een woning heeft, staat daar ook de WOZ-waarde op.

Bij het vaststellen van de waarde kijkt de gemeente naar: het type woning/pand, de ligging, de afwerking, speciale kenmerken zoals een uitbouw of dakkapel en 5 vergelijkbare huizen die rond 1 januari 2023 verkocht zijn. Bij de aanslag die u krijgt, staat nog meer informatie over de gemeentebelastingen, hoe u deze kunt betalen en wat u kunt doen als u vragen heeft. 

Aanpassing betaaltermijn
Dit jaar vindt u op uw aanslagbiljet één vervaldag: 31 maart 2024. Tot vorig jaar waren er twee vervaldagen: 31 maart en 30 april. Bij nader inzien en gezien de reacties hierop gaat de gemeente coulant om met de aangepaste betaaltermijn. "We houden vast aan de betaaltermijn van twee maanden, in dit geval 30 april 2024."

Mocht het nodig zijn, dan kunt u via het belastingloket een betalingsregeling aanvragen. Ook kunt u zich in het belastingloket aanmelden om in tien termijnen te betalen via automatische incasso. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op via 14 024.

Niet eens met uw aanslag? Bel eerst de gemeente
Er bestaan bureaus die het bezwaar tegen de WOZ-waarde voor u regelen. Dit lijkt gratis (‘no cure, no pay’), maar dat is niet zo. Bij een kleine aanpassing van de WOZ-waarde betaalt de gemeente deze bureaus een vergoeding van enkele honderden euro’s. Maar uw belasting gaat maar een paar euro per jaar omlaag. 

Heeft u vragen over uw WOZ-aanslag of bent u het er niet mee eens? Bel dan eerst de gemeente via 14 024. Zij kunnen u uitleg geven en zoeken samen met u naar een oplossing.

Meer weten? Nijmegen.nl/belastingen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen