NEC dik verdiend naar bekerfinale door 1-2 winst op en bij Cambuur!

Van onze redactie
27 februari 2024

Het is zeker de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen. In de halve finale van de KNVB Beker zijn we op dinsdag 27 februari 2024 de topfavoriet uit tegen en bij Cambuur. Als we winnen en Feijenoord donderdag ook in de andere halve finale, dan gaan we sowieso Europa in! Feijenoord zal zich dan namelijk als de nummer 2 rechtstreeks plaatsen voor de groepsfase van de Champions Leaque.

Wij spelen vanavond zonder spelmaker Dirk Proper tegen een Cambuur dat 8e staat in de Keuken Kampioen Divisie. Het is dus zaak om direct die gasten vast te zetten en duidelijk te maken dat we komen om te winnen! We spelen vandaag met in de achterhoede Cillessen, Van Rooij, Sandler, Nuijtink Verdonk. Op het middenveld met Hoedemakers, Sano en Chery en voorin Gonzalez, Ogawa en Hansen. Scheidsrechter van der Eijk fluit om 20.00u voor het begin van de wedstrijd.

Minuut 6 Corner voor Cambuur 8 Chery corner en nog een, maar slecht genomen. 11 Gonzalez komt bijna langs 2 man, maar net niet. Langzaam beginnen we al een overwicht te krijgen. 15 Ogawa schiet van 11 meter, maar de keeper tikt de bal op de paal! Dat was close! Gonzales kwam op rechts namelijk goed door. 20 Hansen’s schot spat uiteen op de lat! Daar kwam Sontje van de linkerkant goed binnendoor. 21 Cambuur schiet over van 16 meter. 24 1-0 Cambuur door een kopbal van Uldrikis. Pff wat een K*!zooi;  wij paal en lat en zij één uitval en bingo. 28 Hoedemakers kopt naast na een prima actie van Hansen. 31 Ogawa kan de pass van Chery net niet binnentikken van 2 meter! We herstellen goed en bepalen direct weer de wedstrijd. 34 Uit een Chery-corner kan Hoedemakers net niet gevaarlijk worden. 36 Chery corner waaruit uiteindelijk geen gevaar komt. We creëren verder niks meer in de 1e helft en gaan de rust in met een achterstand

We hebben 60% balbezit, doen 10 doelpogingen waarvan 3 op doel. Het is vooral geconcentreerd blijven op de counter. Verder zo doorballen: gelijk erop kletsen en dan gaat het zeker goed komen. We zijn sterker, maar moeten natuurlijk wel gaan scoren!

47 Van Rooij schiet van rand 16 maar de keeper stompt de bal naar de zijkant. We beginnen sterk! 48 De wedstrijd wordt onderbroken door vuurwerk. 49 We spelen weer. 53 Uit een Chery-corner krijgen we een vrije trap tegen. 56 Een schot van Sandler dat de keeper redt tot corner. Daaruit schiet Nuijtink hoog over. We bepalen weer! 57 Een kopbal van Sano, maar wederom staat die keeper in de weg. 58 Een kopbal van Nuijtink houdt Chery zelf tegen in buitenspelpositie. 60 Een Chery-corner en nog een en dat is 1-1 door Ogawa! Wat blijft ie toch belangrijk! Dik en dik verdiend! En nu door! 65 Een Chery-corner en nog een maar zonder gevaar 66 Hansen schiet net naast na een goede vooractie van Hoedemakers. 68 Cambuur komt er niet meer aan te pas. 71 Baas komt voor Hansen. We zitten in een fase waarin we veel te voorzichtig spelen en bang zijn om balverlies te hebben. We moeten weer lef krijgen om fouten te maken! 83 We krijgen een vrije trap van Sandler op 17 meter, maar die gaat naast door een eigen speler. 86 Cambuur kopt naast, omdat Cillessen er met de vingertoppen aan zit! Oei, gelukkig geen corner toegekend... Er komt geel voor de Cambuuraanvoerder. 91 Een Cambuur-corner waar niks uit komt 94 Uit een Chery-corner kopt Hoedemakers in de handen van de keeper. En dan gaan we verlengen in Leeuwarden.

Cambuur komt iets meer in de wedstrijd omdat wij na de gelijkmaker op 2 gedachten hinken. We moeten vol op de aanval gaan spelen ook om uit de problemen te blijven met die lange spits. 91 Schöne en Sanches komen voor Gonzalez en Hoedemakers. Het tempo ligt veel te laag in de eerste verlenging 95 Een Cambuur-corner wordt door Cillessen weggestompt. 98 Geel voor Cambuur. Een prima actie van Sanches aan de rechterkant die terugtrekt op Sano en die scoort! Het is 1-2!! 101 Sow komt voor de geblesseerde Nuijtink. 103. Chery schiet hard in, maar de keeper redt tot corner. Daaruit komt niks. 104 Een Cambuur-corner, maar zonder gevaar. 105 Cambuur schiet hoog over.

Rust en nadat we op voorsprong gekomen zijn, moeten we de aanval blijven zoeken, want dan gaan we naar de Kuip! Niet terugzakken dus! 110 Cambuur wisselt en speelt alleen maar lange ballen die ons niet in de problemen brengen. 113 Wat een kans voor Baas! Dat had de beslissing kunnen zijn, maar hij handelt te langzaam. 118 Nog 2 minuten volhouden! En dan is het afgelopen en gaan we naar op 21 april naar de Kuip voor de Bekerfinale!

Jaaa, we winnen dik en dik verdiend en wensen Feijenoord donderdag veel succes.