Thomas Olde Heuvelt krijgt schrijversopdracht gemeente Nijmegen

Van onze redactie
27 februari 2024

Op dinsdag 27 februari ondertekende Thomas Olde Heuvelt een contract met de gemeente Nijmegen voor het schrijven van een roman waarin Nijmegen een rol speelt. Dit is de 6e schrijfopdracht van de gemeente Nijmegen. Het boek verschijnt naar verwachting in het najaar van 2026.

Nijmegen als inspiratiebron
Nijmegen is een inspiratiebron voor literatuur, door haar combinatie van rijke geschiedenis en moderne cultuur (‘old city, young vibe’). De gemeente Nijmegen verstrekt gerichte schrijfopdrachten aan auteurs, zodat Nijmegen een plaats in de literatuur krijgt, wat belangrijk is voor de promotie van de stad. Uiteraard heeft de auteur verder creatieve vrijheid.

Nijmegen sloot al met meer auteurs contracten voor het schrijven van een boek waar Nijmegen een rol in speelt. ‘De Ochtendgave’ van A.F.Th. van der Heijden verscheen als eerste, in 2015. In augustus 2022 presenteerde Jaap Robben zijn boek 'Schemerleven'. De roman van Thomas Verbogt ('Maak het mooi') is in oktober 2022 verschenen en Tessa de Loo's roman 'De stad in je hoofd' lag in april 2023 in de winkels. Annemarie Haverkamp en Abdelkader Benali zijn op dit moment nog boeken aan het schrijven.

Een schrijver die deze opdracht aanvaardt krijgt € 30.000 euro om een boek te schrijven.

Foto: op de Facebookpagina van de gemeente Nijmegen werd in de catacomben van het gemeentehuis de spanning opgevoerd...


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen