NEC wint tegen Sparta de 6e thuiswedstrijd met 2-0!

Van onze redactie
24 februari 2024

Op zaterdag 24 februari is de thuiswedstrijd tegen Sparta, dat slechts 1 punt achter ons staat. De inzet is ook zeker een strijd om Europees voetbal. De laatste 5 thuiswedstrijden hebben we gewonnen en dat klinkt goed! We spelen vandaag met in de achterhoede Cillessen, Van Rooij, Sandler, Verdonk en Baas. Op het middenveld Proper, Hoedemakers en Chery en voorin Gonzalez, Ogawa en Sano. Scheidsrechter Higler fluit om 21.00u in een volle Goffert voor het begin van de wedstrijd. Vooraf wordt  Lasse Schöne gefeliciteerd met zijn Nederlands record van 434 wedstrijden in de eredivisie. Proficiat Lasse!

Minuut 5 Een hard schot van Chery van zo’n 18 meter maar dat gaat net over! Wij zijn de eerste met een doelpoging. 9 Haha, Hoedemakers schiet de bal het stadion uit in zijn poging om op doel te schieten. 9 Een Sparta-corner leidt tot niks. 12 Een prachtige, langlopende aanval over rechts die links achterin begint, wordt door Sano links voor overgeschoten! Dat had een beter lot verdiend. Het iis een open wedstrijd want ook Sparta zoekt altijd de aanval! Gonzalez, Proper en Ogawa schieten alle 3 op doel maar de keeper redt. We zijn veel beter! 17 Een Chery-corner levert geen scoringsgevaar op, maar we drukken Sparta wel helemaal terug. 19 Proper schiet met links over. 25 Cillessen pareert op miraculeuze wijze een kopbal vanaf 4 meter! Wat een redding zeg! Ja, Sparta doet wel degelijk mee met die snelle spitsen. We moeten zeker alert blijven! 32 Propertje! Wat een dreun van Dirk Proper vanuit de draai vanaf 20 meter; het is 1-0! Daar was geen houden aan hoor! 34 Ze halen Gonzalez neer op de rand 16. Dat wordt een vrije trap met potentie! 36 Jaaa! Verdonk scoort met een prachtschot over de muur! 't Iis 2-0 én terecht! 38 Cillessen pakt eenvoudig een Sparta-schot. 39 Een Sparta-counter wordt verijdeld; gelukkig maar. Een minuut later schieten ze net naast. Die hebben het natuurlijk nog lang niet opgegeven! 43 Cillessen pakt 1 op 1 een heel belangrijke bal zo vlak voor rust, als een Sparta-spits op hem af komt! 45 Verdonk probeert het maar eens van zo’n 25 meter. De keeper heeft moeite, maar pakt de bal.

En dan gaan we door 2 prachtige doelpunten op voorsprong de rust in. In de 2e helft de aanval blijven zoeken dan voorkom je problemen. Ook natuurlijk opletten voor onnodige blessures voor de bekerwedstrijd tegen Cambuur aanstaande dinsdag.

Minuut 47 Chery schiet over na een mooie opening van Sandler op Baas. 49 Sparta schiet over 50. Een Sparta-corner 54 Wat een Sparta-kans, want van 6 meter scoren ze niet! Ja, we moeten weer gaan voetballen en niet op die 2-0 voorsprong blijven leunen. 57 Van Rooij schiet over. 58 Een Sparta-corner waaruit Cillessen een schot vanaf 16 meter pakt. 60 Cillessen tikt de bal maar net over en dus opnieuw een Sparta-corner. Daaruit schieten ze naast. 61 Gonzalez gaat eruit en Hansen komt. Ja, Meijer moet aanpassingen maken, want Sparta is de veel betere ploeg nu. 68 Ogawa kan net niet draaien en schiet over van 7 meter. Dan zou het helemaal klaar geweest zijn. Nu nog 20 minuten hard werken. 71 Proper raakt na een hakballetje geblesseerd en valt uit. Dat is een domper voor dinsdag, want het lijkt op de hamstring. Wat klote voor Dirk! 73 Sow, Nuijtink en Schöne komen voor Proper, Ogawa en Sandler. 75 Hoedemakers schiet met rechts over. 78 Chery schiet met rechts, maar de Sparta keeper pakt. 79 Een Sparta-corner en nog een. 80. Hè, wordt Sow daar niet gepakt in de 16?! Higler vind van niet.. 85 Sparta kopt naast. Olde Larsen komt erin voor Sano die kapot is. 87 Een voorzet van Baas wordt vanaf 4 meter overgekopt door Olde Larsen. Man wat een kans! 88 Sow schiet over; ook weer zo’n grote kans! 89 Een Sparta-schot raakt 2x verschillende palen maar Cillessen pikt em op. Geen doelpunt; hoe is het mogelijk! 90. Er komen 4 minuten bij. 93 Schöne schiet nog over van 26 meter en Olde Larsen raakt de paal nog en dan is het voorbij.

3 punten in de pocket! Dit was een prima generale voor de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen. Aanstaande dinsdag om 20.00u bij Cambuur voor een plaats in de KNVB Beker Finale. We zijn er klaar voor!