Nieuwe workshops in het Marikenhuis

Van onze redactie
22 februari 2024

Maandag 11 maart geeft Myrna Rasker, docent bij de Lindenberg, van 10.00 tot 12.00 uur een workshop fotograferen met je mobiel.

In deze workshop ga je anders kijken naar de dingen om je heen en leer je hoe je jouw smartphone kunt inzetten om daar mooie foto’s van te maken. Door middel van een of meerdere opdrachten leer je hoe jij ‘lenig’ kunt gaan kijken. Maak mooie, bijzondere foto’s van de wereld om je heen. Daarvoor heb je geen superdure spiegelreflexcamera nodig. En voorlopig ook totaal geen technische kennis. Vind je fotograferen leuk, dan bouw je die kennis vanzelf op. Het enige dat je hiervoor nodig hebt ben jijzelf en je smartphone!

Woensdag 13 maart van 13.30 – 16.30 uur kun je deelnemen aan de workshop ‘het schrijven van korte verhalen’ onder begeleiding van schrijfdocent Maria van den Hombergh.

Bij korte verhalen draait het om een goed idee. Het moet ergens over gaan. Ieder mens heeft meer dan een rugzak vol met ideeën op basis van ervaringen en meegemaakte gebeurtenissen. Een onuitputtelijke bron aan inspiratie om Korte verhaaltjes of langere verhalen te schrijven.

In deze workshop leer je hoe je een verhaal kunt opbouwen aan de hand van een structuur die je houvast en richting geeft. Ook zintuiglijk/beeldend schrijven komt aan de orde en het schrijven van een dialoog. Want in verhalen worden ook vaak dialogen verweven.

Beide workshops vinden plaats in Marikenhuis locatie Nijmegen, Slotemaker de Bruïneweg 163. Kosten: € 2,50. Meld je aan via de website Agenda (marikenhuis.nl).

Open inloop en andere activiteiten
Naast deze workshops kun je onder andere deelnemen aan mindfulness, healing touch, haptonomie of een inspirerende kookles. Heb je behoefte aan een luisterend oor, wil je de sfeer proeven of ben je benieuwd wat het Marikenhuis je te bieden heeft? Kom gerust langs voor een kop koffie of thee. Onze deur staat voor je open van maandag tot en met donderdag van 13.00 – 16.00 uur. Je bent welkom.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen