Oproep: organiseer jij op 5 mei een Vrijheidsmaaltijd?

Van onze redactie
23 februari 2024

Dien nu een aanvraag in voor een financiële bijdrage bij het Vfonds

Wil jij ook de vrijheid vieren met jouw buurt, stichting, sportclub, personeelsvereniging of andere community? Dien dan nu een aanvraag in bij Vfonds om jouw vrijheidsmaaltijd financieel te ondersteunen. Geniet samen van lekker eten en drinken, vier de vrijheid en democratie en zorg er samen voor dat we dit nooit als vanzelfsprekend gaan zien.

Vrijheidsmaaltijden
Op 5 mei worden overal in Nederland Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Hoe meer Vrijheidsmaaltijden, hoe meer mensen elkaar ontmoeten, hoe meer verhalen gedeeld worden en onbekenden veranderen in bekenden. Daarom motiveert het Vfonds buurtverenigingen, sportclubs, personeelsverenigingen en andere community's om zelf een Vrijheidsmaaltijd op te zetten met een financiële bijdrage.

Voorwaarde
De Vrijheidsmaaltijd kan allerlei vormen en maten hebben. De enige voorwaarde is dat je een stichting of vereniging bent, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Je hebt de mogelijkheid om een basis bijdrage aan te vragen (€350,-) voor minimaal 25 personen of een plus bijdrage (€1000,-) voor minimaal 50 personen. De aanvraag moet voor 15 maart 2024 gedaan worden via de website van Vfonds.

Vrijheidsaanjager
Lindenberg Cultuurhuis is Vrijheidsaanjager in het Rijk van Nijmegen namens het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Al jaren organiseert de Lindenberg Vrijheidsmaaltijden op diverse plekken in Nijmegen in samenwerking met Bindkracht10. Met de bijdrage van het Vfonds kunnen nog meer mensen een Vrijheidsmaaltijd organiseren en dat moedigt de Lindenberg van harte aan.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen