Dak- en thuislozen in beeld

Van onze redactie
22 februari 2024

De gemeente Nijmegen neemt met de regio Gelderland-Zuid deel aan het ETHOS-Light telonderzoek. In Nederland doen 6 regio’s mee aan het onderzoek. Samen met welzijnsorganisaties, (nood)opvang, woningbouwcoöperaties, sociale teams, stichtingen en tal van andere organisaties brengt de regio op 9 april 2024 zoveel mogelijk personen die dak- en thuisloos zijn in beeld. 

Waarom is deze telling belangrijk?
Deze telling geeft een beeld van de dak- en thuisloosheid in onze regio Gelderland-Zuid. Dakloosheid is het gebrek aan volwaardige huisvesting. Dit betekent dat er ook mensen zijn die op dit moment niet in beeld zijn als dak-of thuisloos. U kunt hierbij denken aan iemand die leeft in de openbare ruimte, uitstroomt uit een instelling, niet in een huis woont maar in een auto, vakantiewoning of naar van bank naar bank gaat bij bekenden. "Hoe meer we weten, hoe beter we het beleid kunnen maken voor onze regio."

Organisaties kunnen nog meehelpen
"
Hoe meer organisaties meedoen, hoe beter ons beeld is van dak- en thuisloze mensen. Heeft uw organisatie zicht op dak- en thuislozen en is uw organisatie nog niet benaderd voor deelname aan het onderzoek? Neem dan contact op via ethos-telling@nijmegen.nl. Dan ontvangt u meer informatie over het ETHOS-Light telonderzoek en gaan we graag in gesprek over deelname van uw organisatie aan het onderzoek."


Dit bericht delen:

Advertenties