Inloopavond centrumzijde van het station op 29 februari

Van onze redactie | Fotograaf: Lars Schwachöfer
22 februari 2024

Deze avond brengt de gemeente samen met ProRail, NS Stations en de provincie Gelderland u op de hoogte van de uitkomsten van het onderzoek dat gedaan is naar hoe dit gebied vernieuwd en verbeterd kan worden. Voordat hier een besluit over genomen wordt, laat de gemeente tijdens deze inloopavond de mogelijkheden zien voor het gebied. 

Aanmelden 
U kunt zich aanmelden voor de avond via deze link. Aanmelden is niet verplicht maar als u zich aanmeldt, stuurt de gemeente u een reminder en krijgen zij een beeld van het aantal bezoekers.  

Een stationsgebied klaar voor de toekomst 
Het aantal reizigers en bewoners van het stationsgebied van Nijmegen neemt de komende jaren toe. "Daarom willen we de centrumzijde van het station een gebied maken dat klaar is voor de toekomst. Een gebied dat veilig en toegankelijk is en waar alle gebruikers prettig kunnen reizen en verblijven. Ook de Rijksoverheid heeft hiervoor geld ter beschikking gesteld. De onderdelen waar we aan de centrumzijde van het station naar kijken, zijn: 

  • Busstation en bushalte lijn 10 

  • Fietsenstallingen 

  • Noord-zuid fietsroute 

  • Stationshal 

  • Voorplein en looproutes tussen stad en station "

Waar gaat de avond over?  
"Het project zit in de verkenningsfase. In deze fase onderzoeken we welke mogelijkheden er zijn om het gebied klaar te maken voor de toekomst. Vorig jaar is de aftrap geweest. Tijdens bijeenkomsten konden mensen actief mee denken en doen. Het einde van de verkenningsfase komt in zicht. Dit jaar vindt besluitvorming plaats door bestuurders over het project. Daarom laten we u tijdens een inloopavond zien wat ons onderzoek tot nu toe heeft opgeleverd. U kunt tijdens de avond uw reactie achterlaten. Een samenvatting van deze reacties geven we mee aan de bestuurders in de besluitvorming."

Hoe ziet de avond eruit?  
"Tijdens de avond kunt u langs posters lopen waarop de keuzemogelijkheden van het gebied te zien zijn. Er hangen ook schetsontwerpen van de verschillende mogelijkheden voor bijvoorbeeld het busstation en de fietsroute. Medewerkers van het project staan klaar om u meer te vertellen en uw vragen te beantwoorden. Ook kunt u bij ons een reactie achterlaten op wat u gezien hebt en wat u de bestuurders mee wil geven wanneer zij een besluit moeten nemen." 

Datum en locatie 
Bijeenkomst: inloopavond station Nijmegen centrumzijde
Datum: 29 februari 2024
Tijd: inloop tussen 19.00 en 21.00 uur
Locatie: Stadhuis, Korte Nieuwstraat 6 


Dit bericht delen:

Advertenties