De vruchtbaarste en meest (bio)diverse vacature van Nederland

Van onze redactie
21 februari 2024

The Pollinators zoekt ‘groene werkbijen’ in Gelderland

Bestuivers zoals de wilde bij en de zweefvlieg zijn de afgelopen 30 jaar met maar liefst 75% afgenomen. Deze alarmerende trend vormt een serieuze bedreiging voor het ecosysteem en onze voedselvoorziening. In reactie hierop lanceert de non-profitorganisatie The Pollinators een krachtige tegenbeweging. Sinds 2016 werkt de organisatie aan het herstel van het Nederlandse landschap door bloemen en bomen terug te brengen, bewustwording over biodiversiteit te stimuleren en te streven naar een gezondere relatie met de natuur. Hoewel The Pollinators al door het hele land actief zijn, groeit de behoefte aan extra lokale vertegenwoordigers - 'groene harten' die zich vol overgave inzetten voor de bescherming van bestuivers. Om deze ambitie kracht bij te zetten, introduceert The Pollinators de meest (bio)diverse vacature van Nederland. Deze unieke campagne markeert het startpunt van een zoektocht naar lokale Super Pollinators in alle uithoeken van het land.

Vertegenwoordigers van de bestuivende insecten
De groene missie en deze biodiverse droombaan van The Pollinators beperkt zich niet enkel tot het organiseren van evenementen. Tegenwoordig staan rechten en vertegenwoordiging voor de natuur steeds meer centraal in het publieke debat. Jessica den Outer lanceerde dit jaar haar boek 'Rechten voor de natuur', waarin ze een opkomende juridische beweging beschrijft die pleit voor een holistische benadering van milieubescherming. Hierbij wordt de natuur niet langer gezien als louter eigendom van de mens, maar als een entiteit met intrinsieke waarden en eigen rechten. Deze vacature biedt een van de vele mogelijkheden voor burgers om zich in te zetten voor de natuur, en in het bijzonder voor bestuivende insecten. Die hebben juist nu heel hard pleitbezorgers nodig!

Wat houdt het in omSuper Pollinator te zijn?
Als Super Pollinator draag je bij aan het bestuiven van heel Nederland, met speciale aandacht voor je eigen provincie. Je verspreidt informatie over biodiversiteit en bestuivers, leidt en organiseert lokale evenementen en zet je in voor het behoud van bestuivers. Na het volgen van de door The Pollinators gefaciliteerde 3-daagse opleiding, word je op Nationale Zaaidag (22 april) geïnaugureerd. Daarna ga je je eigen 'zwerm' creëren. Een unieke kans voor een baan met vrijheid, betekenis en niet in de laatste plaats, eentje die bijdraagt aan een betere wereld.

“We willen en zijn de leukste beweging voor bestuivers en biodiversiteit. Niet door met een vingertje te wijzen, maar juist door met elkaar vanuit optimisme en positiviteit te werken aan oplossingen. En daar zijn zo veel mogelijk verschillende initiatieven voor nodig. Juist door in iedere provincie een lokale vertegenwoordiger te hebben hopen we nog beter een vinger aan de pols te kunnen houden over wat er op lokaal gebied speelt en het verschil te kunnen maken. Iedere provincie heeft namelijk haar eigen uitdagingen als het gaat om biodiversiteit en bestuivers.” Aldus oprichter van Stichting The Pollinators, Thomas van de Beek.

In aanmerking komen voor deze zoemende baan?
Solliciteren voor de unieke functie kan via www.thepollinators.org/vacature. Reageren kan tot 13 maart 2024.

Over The Pollinators
De non-profitorganisatie The Pollinators zet zich sinds 2016 in voor het welzijn van bestuivende insecten en het bevorderen van de biodiversiteit. Ze werken samen met vele verschillende organisaties en bedrijven aan het verwezenlijken van hun missie: het creëren van een gezonde leefomgeving voor bestuivende insecten. Door het opzetten van aanstekelijke campagnes (Voer de Bij Bij en Treevember) en activiteiten werken The Pollinators aan een brede beweging van burgers, boeren en bedrijven. Ze mobiliseren, activeren en organiseren en geloven dat natuur, biodiversiteit en voedselproductie hand in hand gaan. Elk jaar doet de stichting mee aan het Fair Future Generator (FFG) project van Milieudefensie (maatschappelijke diensttijd voor jongeren) en is het een officiële 1% For The Planet organisatie.

Afbeeldingen door Olf de Bruin


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024